Afbeelding

'Miljoen euro voor schrappen Randweg Haps'

Algemeen 212 keer gelezen
HAPS - Eigenlijk hadden ze dolblij moeten zijn: Hennie Selten en Arie van Creij uit Haps. Want de bouwvergunning voor een nieuwe stal is binnen, waardoor het bedrijf van beide agrariërs kan uitbreiden. Toch staat de continuering van het bedrijf op losse schroeven; met dank aan de Randweg N264 bij Haps. “Wij bieden de gemeente Cuijk één miljoen euro om de Randweg te schrappen”, aldus Selten.

[image=224013]

“Door de komst van de Randweg wil de bank de bouw van de stal niet meer financieren. De weg komt recht door onze huiskavel. En daardoor wordt ons bedrijf onverkoopbaar”, weet Selten, die zijn veestal aan de Lokkantseweg in Haps al vijftig jaar bestiert. “Mijn ouders en overgrootouders hadden ook al een boerenbedrijf. Onze boerderij, mijn levenswerk, gaat zo naar de ondergang.”

Toekomst
Van Creij en zijn twee zoons willen het bedrijf in de toekomst voortzetten. Daarvoor willen zij het aantal koeien uitbreiden. “Maar in plaats van uitbreiding gaan we alleen maar hectares van de huiskavel kwijtraken, die niet te vervangen zijn. En wat overblijft, is bovendien niet meer bewerkbaar met de huidige moderne machines.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant