4H: Stormvogels'28 koploper na derbyzege

Voetbal 46 keer gelezen
SIEBENGEWALD - Stormvogels'28 heeft in de vierde klasse H de koppositie overgenomen van Excellent. De promovendus uit Siebengewald was in de gemeentelijke derby tegen Montagnards met 4-2 te sterk en heeft nu 9 punten uit 3 wedstrijden. Excellent verspeelde voor het eerst punten door met 1-1 gelijk te spelen bij SES. Winst was er voor Cito, Olympia'18, Schadewijk en Milsbeek.

Op eigen veld kende Stormvogels'28 weinig problemen met buurman Montagnards uit Nieuw Bergen. Thomas Creemer, Khalid (twee keer) en Nils de Bruin gaven hun ploeg een 4-0 voorsprong. Pas in het laatste kwartier mocht de gastploeg iets terugdoen. Stormvogels'28 nam de koppositie in 4H over van Excellent, dat punten verspeelde bij SES: 1-1. Die stand was in Langenboom al bij rust bereikt. Excellent kwam na twaalf minuten op voorsprong via Bart van Duijnhoven. Gijs Bens trok vlak voor rust de stand gelijk.

[image=223906]

Cito wint
Cito kende weinig moeite met Herpinia. Met rust stond het al 3-0 voor de Ossenaren door goals van Roy Smeehuijzen, Marijn Huibers en Bas van Rooij. Cito kreeg vervolgens vier grote kansen om de score uit te breiden, maar doelman Ralf van Son voorkwam ergere schade. Door knullig verdedigen kwam Herpinia in de slotminuten zelfs nog volledig terug in de wedstrijd. De 3-1 van John Zwaans deed nog niet zo'n pijn, de kopbal van Leo Hopman (3-2) diep in de extra tijd zorgde toch nog voor wat spanning.

[image=223908][image=223909][image=223910]

Olympia'18 langs SDDL
Herpinia staat na drie wedstrijden op een punt, SDDL ook. Het puntje werd gepakt in het onderlinge gelijke spel tijdens de openingsronde. SDDL had in Olympia'18 voor rust een betere tegenstander, maar met rust stond het nog 1-1. Daan Klievink scoorde vanaf elf meter de Demense treffer. Na de 2-1 nam SDDL risico, waarvan de thuisploeg profiteerde: 3-1.

Milsbeek maakt indruk
SV Milsbeek beleefde in Beers een gemakkelijke middag. De Noord-Limburgers kwamen via een goal van Jeroen Bardoel nog wel op achterstand, maar in het restant van de wedstrijd bleek het zwakke HBV geen partij voor Milsbeek. Slechts door goed keeperswerk en de paal bleef de schade voor de Beersenaren 'beperkt' tot 1-5.

Veel goals
Hapse Boys en FC Schadewijk maakten er een doelpuntenspektakel van. In Oss, er kon niet in Haps worden gespeeld, wonnen de Ossenaren met 3-4. Na 53 minuten leek de wedstrijd al beslist te zijn. Ibi Dundar en twee keer Sven Danen zetten de tussenstand op 0-3. Tussen de 60e en 86e minuut kwam Hapse Boys echter volledig terug in de wedstrijd. Bram Cornelissen benutte eerste een penalty en zag later ploeggenoten Thijs Kemperman en Joost van der Groes tot scoren komen. Jorg Dekkers zorgde er met een laat doelpunt voor dat de drie punten toch in Oss bleven.