Afbeelding

Dubbel goud voor Sylvia van Noye

Opmerkelijk 63 keer gelezen
GRAVE - Paardenfluisteraar Sylvia van Noye uit Grave kreeg vorige week in Arnhem het trainer certificaat 'dubbel goud' van het Canadese Chris Irwin Instituut voor Equestrian Arts. Ze kreeg niet alleen de hoogst haalbare waardering voor het rijden maar ook voor het werken met paarden in de hand.

[image=223773]

Voor het behalen van dit resultaat bracht ze twee van haar eigen paarden in de ring, die ze volgens de methode van Chris Irwin heeft opgeleid. Sylvia is een van de eerste trainers in Nederland met dit resultaat.
Sylvia van Noye geeft met haar bedrijf Hippodroom training en coaching met paarden. Naast het rijden en lesgeven, leidt ze alweer bijna 15 jaar jonge paarden op en begeleidt ze paarden met probleemgedrag. Ook zet ze de paarden in voor trainingssessies en coachingsmomenten, individueel en voor groepen. Specialismen daarbij zijn leiderschap, vertrouwen en authentiek zijn.
Ze volgt nu vijf jaar het intensieve scholingsprogramma van Chris Irwin. Hij is een beroemde toptrainer en auteur van de boeken 'Horses don't lie' en 'Dancing with your dark horse'. Chris is een kenner op het gebied van lichaamstaal en coaching met paarden. Hij leidt paardenfluisteraars op over de hele wereld. De Chris Irwin-methode is gebaseerd op kuddegedrag van paarden en hun psychische achtergrond die via lichaamssignalen wordt gecommuniceerd. “Frame of body is frame of mind” is een van zijn bekende uitspraken. Door deze signalen te herkennen en erkennen is het mogelijk om met de eigen houding en energie met het paard te spreken, een vertrouwensband op te bouwen en leiderschap te creëren. De taal van het paard blijkt parallel te zijn aan die van intermenselijke lichaamstaal. De interactie tussen mens en paard op lichaams-, geestelijk en energetisch niveau leert ons veel over het paard maar vooral ook over ons zelf. [image=223773][image=223773]Voor meer informatie: www.hipppodroom.com
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant