Afbeelding

JVC Cuijk lonkt naar eerste thuiszege

Voetbal 40 keer gelezen
CUIJK - Héél belangrijk. Dat was de zege die JVC Cuijk binnen wist te harken bij ADO'20 (0-1). Na een sterke actie van invaller Wassenberg was het de eveneens koud in het veld staande Fennebeumer die de Cuijkenaren een fel bejubelde winst bezorgde. Het gaf JVC wat lucht op de ranglijst maar dat wil niet zeggen dat er uitgerust kan worden. Winnen de mannen van het duo De Kruif/Kraay zondag niet van Hollandia dan kunnen we weer spreken van een hernieuwde domper.

Op De Groenendijkse Kampen is men momenteel aan het bouwen. Kraay en De Kruif eisen van de spelers dat ze meer energie in de wedstrijd stoppen dan ze voorheen gewend staan. Druk zetten, jagen, kantelen, vleugels voeden, Assouiki zo snel mogelijk inspelen, eronder komen, dat soort dingen. Echte trainerstaal. Waar het op neer komt is dat de heren voetballers van JVC Cuijk fysiek gezien zwaarder aan de bak moeten. Inzakken en de tegenstander een beetje laten komen is er niet bij, ook wordt niet getolereerd dat rasvoetballertjes als Achmed El Allachi niet meeverdedigen. De selectie is er dan ook wel naar. De Cuijkenaren hebben dan wel niet de financiële mogelijkheden van een Lienden, WKE of Achilles'29 maar de business club heeft toch wel dusdanig goed werk afgeleverd dat er een groep spelers staat waar geen enkele topklasser zich voor zou schamen.

[image=136652]

Eerste thuiszege
De nieuwe technische staf verdient echter nog wel wat krediet. Een nieuwe speelwijze met een volledig omgebouwde selectie kan er niet binnen een maand ingeslepen worden. Regelmatig ziet men in Cuijk nu al de contouren van een schitterend voetballend team. Tegen Barendrecht en WKE was het bij vlagen al smullen geblazen maar even zo vaak vielen er onbegrijpelijke persoonlijke en organisatorische fouten waar te nemen voor de geoefende kijker. Dat moet er dus nog uit, JVC moet stabieler worden. En nog fitter. Zondag willen de Cuijkenaren eindelijk weer eens op eigen veld winnen. Hollandia komt uit Hoorn afgezakt om dat te verhinderen. De Noord-Hollanders gingen vorige week met 1-2 onderuit tegen een efficiënt Gemert dat daarmee goede zaken deed. Hollandia zal op wraak zinnen maar moet rekening houden met een zwaar gemotiveerde tegenstander. Randy Hofmeijer lijkt weer fit te zijn nadat hij tegen WKE uitviel met een liesblessure. De koning van het positiespel trainde alweer mee en verwacht gewoon te kunnen starten. Het is de vraag wat Kraay en De Kruif gaan doen met de invulling van de spitspositie. De Kruijk is nog niet helemaal de oude na zijn blessure waardoor men eigenlijk vorige week Wassenberg had willen laten starten als centrale aanvaller. De Udenaar deed het daarvoor uitstekend als scorende linkerspits, een positie die hem goed lijkt te liggen. Meer met zijn gezicht naar het doel, zijn zware rechter constant in de aanslag. Fennebeumer viel echter in en scoorde de winnende. Drie opties dus voor de Cuijkse technische staf. We zullen het zien. (WR)

Programma Topklasse

15-09-2012 19:00 uur
De Treffers - Haaglandia
Gemert - WKE

16-09-2012 14:00 uur
HBS - ADO 20
VVSB - HSC'21

16-09-2012 14:30 uur
AFC - Achilles'29
JVC Cuijk - Hollandia
EVV - Lienden
Chabab - SWZ/Boso Sneek
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant