Afbeelding

HA-Ké Boys tegen Vitesse voor KWF

Sport 54 keer gelezen
CUIJK - Al tien jaar strijden zij elke zaterdag buiten competitieverband maar bloedfanatiek in de veteranencompetitie in het Land van Cuijk, Nijmegen en Maasduinen. En eens in de zoveel tijd maken zij zich hard voor het goede doel. JVC Veteranen 2, beter bekend als de HA-Ké Boys, treft vrijdag 14 september oud-Vitesse in een benefietwedstrijd in Cuijk. De opbrengst is voor KWF Kankerbestrijding.

[image=223654]

“Twee jaar geleden speelden we tegen oud-Feyenoord. Daarmee haalden we 1700 euro op voor de restauratie van de St. Martinuskerk”, vertelt Harry Kersten, sponsor en (bij)naamgever van de HA-Ké Boys in Goei Volluk, de stamkroeg van het veteranenteam. “Toen zeiden we al: ‘Dat gaan we vaker doen.’ En daar is nu het duel tegen oud-Vitesse uit komen rollen.”

Bijdrage
“Tegen Feyenoord hebben we nog entree geheven, maar dit jaar is de wedstrijd gratis toegankelijk, zodat ook de jeugd een kijkje kan komen nemen”, vervolgt Ljubo Sijakovic, speler van de HA-Ké Boys. “JVC Cuijk levert een bijdrage en de spelersvrouwen zullen een ronde langs de bezoekers maken voor een donatie.”

Ambities
Het duel met oud-Feyenoord ging twee jaar geleden met 1-9 verloren. Ljubo dicht zijn team weinig kansen toe. “Ik kreeg de spelerslijst onder ogen en ben snel gaan surfen op het internet. Frans Thijssen is inmiddels 60 jaar, maar de gemiddelde leeftijd van oud-Vitesse ligt toch lager dan die van ons.” Harry vult aan: “Maar het belangrijkste is toch de lol en dat we een bijdrage kunnen leveren aan het goede doel. Iedereen kent binnen zijn familie of vriendenkring wel iemand die door kanker is getroffen. Ook binnen ons eigen team.”

Benefietduel
Oud-Vitesse herbergt naast Frans Thijssen (14 interlands) ook spelers als Glenn Helder (ex-Arsenal) en Arco Jochemsen (ex-Feyenoord).
Het benefietduel tussen de HA-Ké Boys en oud-Vitesse vindt vrijdag 14 september plaats op sportpark De Groenendijkse Kampen in Cuijk. Aftrap is 19.00 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant