Afbeelding

Mooiland in afwachting vergunning Boxmeer

Wonen 94 keer gelezen
BOXMEER - Woningcorporatie Mooiland diende dit voorjaar de aanvraag in voor de omgevingsvergunning voor realisatie van 38 huurappartementen op het terrein van de voormalige Pauluskerk in Boxmeer. De gemeente Boxmeer verleent eind dit jaar de omgevingsvergunning, tenzij er bezwaren zijn. De bouw van de appartementen aan de Jan Tooropstraat start dan in het tweede kwartaal van 2013.

[image=223600]

Mooiland realiseert op dit terrein, in samenwerking met de gemeente Boxmeer, een woongebouw met 38 huurappartementen en een parkeergarage. De nultredenwoningen zijn geschikt voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking vanwege de woon- en slaapkamer en sanitaire ruimte op dezelfde woonlaag. Met de realisatie van deze appartementen, krijgt het terrein van de inmiddels gesloopte Pauluskerk een mooie, nieuwe bestemming.

Gewijzigd plan
De plannen voor het terrein aan de Jan Tooropstraat zijn jaren geleden ontwikkeld. Als gevolg van de financiële crisis en veranderde wet- en regelgeving voor woningcorporaties, werd de bouw van de appartementen uitgesteld. Afgelopen periode is gekeken naar mogelijkheden om te bezuinigen. Hierdoor is het plan op onderdelen gewijzigd en verder geoptimaliseerd. Omwonenden zijn in april van dit jaar tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat over de veranderingen aan het plan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant