Afbeelding

Hans Kraay: 'Over drie maanden afrekenen'

Voetbal 56 keer gelezen
CUIJK - Hans Kraay en Piet de Kruif zijn er nog niet lang bezig maar laten nu al een onuitwisbare indruk achter op de Groenendijkse Kampen. Het doel is om JVC naar een hoger plan te tillen. Afgelopen zaterdag spraken we voor SkyLine radio hier met Hans Kraay over.

Door: Willy Rooyakkers

Hans Kraay is natuurlijk een absolute bekende Nederlander. Daarom is het best apart dat hij nu langs de kant zit als deel van de technische staf van topklasser JVC Cuijk. Wie hem op televisie gevolgd heeft weet echter dat we hier te maken hebben met een absoluut voetbaldier, een man die diep in zijn hart het liefste zelf nog speelde. Dit beeld wordt bevestigd als je met hem praat. Met een gediplomeerde vent als Piet de Kruif naast hem kan hij bij JVC Cuijk alsnog direct betrokken blijven bij zijn grote passie. Het mooie is dat zijn voetbalbeleving duidelijk niet gespeeld is. We bellen hem zaterdagavond als hij in Katwijk zit waar Oranje aan het trainen is tussen twee belangrijke interlands in. Toch vindt hij het helemaal niet erg om gestoord te worden betreffende JVC Cuijk. "Je zult het misschien gek vinden", zegt hij duidelijk gemeend, "Ik zie hier nu Sneijder en Van Persie uit de bus stappen en ik was vrijdagavond best gespannen voor mijn gesprekje met Louis van Gaal maar ik ben nu in mijn hoofd meer bezig met de wedstrijd van JVC in Heemskerk bij ADO'20. Misschien dachten jullie wel dat ik misschien maar af en toe mijn gezicht zou laten zien in Cuijk maar de praktijk is anders."

[image=221112]


Nog niet helemaal fit
Kraay heeft een bepaalde manier van spelen met zijn nieuwe ploeg voor ogen. Om dat goed uit te kunnen voeren moeten zijn spelers echter wel topfit zijn. Kraay: "Daar zijn we nu druk mee bezig. Onze voorganger Jan van Deinsen heeft geweldig werk geleverd door JVC te behouden voor de Topklasse, daar zijn we hem erg dankbaar voor, maar wij willen anders voetballen. We zijn wat dat betreft aan het groeien maar ik denk dat je ons daar pas over een aantal maanden op mag gaan afrekenen. Sterker nog: dan moet je dat doen. Dat is niet erg, dan zul je namelijk het echte JVC zien. In deze klasse doen WKE, Achilles'29 en FC Lienden eigenlijk niet mee met de rest, zij steken er te ver bovenuit. Zij hebben daar dan ook de budgetten voor. Daaronder moeten wij zorgen dat we zo hoog mogelijk eindigen. Het kan best zo zijn dat we eens 12e staan maar ik denk dat we uiteindelijk dit jaar richting een plek bij de eerste vijf of zes moeten proberen te gaan." Kraay liet in de voorbereiding weten dat er geen echt 'Plan B' was als JVC achter kwam te staan in de slotfase van een duel. Dat was hem vorig jaar opgevallen in de pakweg vier keer dat hij zijn toekomstige club aan het werk zag. "Ja, maar dat wil niet zeggen dat wij dan zomaar de ballen naar voren gaan rossen. Dat misverstand wil ik wel even uit de wereld helpen. We moeten zo snel mogelijk telkens Abdes Assouiki inspelen en de vleugels aan het werk zetten. Ik heb niet voor niets Rob Zegers op de positie van controlerende middenvelder staan, hij is één van onze beste voetballers. We willen verzorgd voetbal spelen met JVC. De mensen hier praten nog over de duels met WKE en Barendrecht. Ze hadden al jaren niet meer zulk leuk en aanvallend voetbal gezien."

[image=158298]

Onzinverhalen
Nu hij al wat langer in het Cuijkse rondloopt vraagt hij zich af of hij sommige informatie vooraf wel goed gehoord heeft. "Men zei bijvoorbeeld dat Randy Hofmeijer een lastige jongen zou zijn. Nou ik kan je verzekeren dat ik zelden een makkelijker persoon heb meegemaakt als Randy. Ik probeer hem met een smile op zijn gezicht te laten voetballen en dat lijkt aardig te lukken. En over El Allachi werd gezegd dat hij niet mee terug zou verdedigen en dat we dat maar moesten accepteren omdat 'achi nu eenmaal achi is'. We zijn ondertussen een aantal weken verder en ook Achmed El Allachi doet gewoon zijn verdedigende werk inmiddels. Ja, Erik de Kruik hebben we niet gehaald omdat hij een kruising is tussen Messi en Ronaldo maar wel omdat we een target-man nodig hebben. Hij is niet helemaal fit nu vandaar dat ik hem gepasseerd heb voor het duel met ADO'20, hij moet even in de luwte. Sam Wassenberg is een grote meevaller voor ons. Hij is snel en kan scoren." Het is duidelijk dat Hans Kraay niet zomaar even komt aanwaaien in Cuijk, hij wil er echt iets van maken. Dat is ook op te maken uit de volgende opmerking. "Nogmaals: voor dit seizoen moeten we proberen bij de eerste vijf of zes te komen. Bepaalde teams zijn nog te sterk. Je ziet dat we in ontwikkeling zijn. Tegen Gemert wonnen met 0-3 maar dat deden we vooral door perfect effectief te zijn vanuit de omschakeling. Tegen WKE kregen we te weinig, maakten we het spel al een uur lang. Uiteindelijk staan we voor verzorgd aanvallend voetbal met veel druk naar voren." En dan met een lach: "We hebben al onze eerste evaluatie gehad."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant