Afbeelding

Protestposter aangeboden in Oploo

Religie 89 keer gelezen
OPLOO – De ‘bezorgdienst’ van de actiegroep KomOpPlo heeft zaterdag in Oploo huis-aan-huis een protestposter aangeboden. Inwoners worden opgeroepen om de poster voor hun raam te hangen, als een zichtbaar protest tegen het beleid van het bisdom en deken Kerssemakers.

[image=223283]

De actie lijkt aangeslagen want een rondgang door het dorp laat zien dat de poster inmiddels bij veel huizen is opgehangen.

[image=223284]

De poster – een ontwerp van Vin Baltussen van Vormidabel – druipt letterlijk van de symboliek, waarbij in het bijzonder de gewraakte orthodoxe koers van deken Roland Kerssemakers op de korrel wordt genomen. Samenwerking met deze leider van de parochie Maria, Moeder van de Kerk vindt de werkgroep een gepasseerd station.

[image=223285]

Eigendomskwestie
Ook is de actiegroep boos op de voorgenomen sluiting van de kerk in Oploo, althans het feit dat het bisdom de eredienst aan de Matthiaskerk wil onttrekken. Bekeken wordt hoe het gebouw in handen van het dorp kan komen, om deze te benutten voor andere activiteiten.
KomOpPlo vraagt zich verder af of het bisdom wel de rechtmatige eigenaar is van het kerkgebouw – dat grotendeels met geld van parochianen en inwoners van het dorp is gebouwd en meermaals gerestaureerd- en wil dit juridisch laten uitzoeken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant