Afbeelding

Zegers: 'Als we goed zijn, is ADO'20 te doen'

Voetbal 68 keer gelezen
CUIJK - Het vertimmerde JVC Cuijk is wat wisselvallig aan de nieuwe competitie gestart. Eigenlijk is dat vrij logisch want met liefst elf wisselingen binnen de selectie is het ondenkbaar meteen in alle gelederen stabiel en constant te zijn. Rob Zegers is nog overgebleven van de oude groep. De 32-jarige routinier laat voor Kliksport even zijn licht schijnen over het wel en wee van de Cuijkse topklasser.

Door: Willy Rooyakkers

Tijdens de voorbereiding spraken we al kort even met Rob Zegers. Hij zei uit te kijken naar het nieuwe seizoen, hij verwachtte een kans te krijgen als centrale verdediger omdat op het middenveld spelen waarschijnlijk fysiek gezien te veel zou worden. De technische staf dacht daar anders over want Zegers staat gewoon opgesteld als centrale middenvelder. Zegers: "Ja, en het gaat nog best lekker ook. Nu is verdedigende middenvelder ook wel iets anders dan rechts- of linkshalf, dat zou ik echt niet meer kunnen belopen. Ik ben momenteel topfit en voetbal lekker. Vorig jaar stond ik achterin en dat beviel ook goed, je hebt wat meer overzicht."

[image=106075]

Te makkelijk goals tegen
Afgelopen zondag voetbalde JVC Cuijk een uur lang erg sterk tegen topploeg WKE. Zegers: "Zonde dat je alsnog verliest doordat we de goals echt veel te makkelijk weggeven. We krijgen zo al twee doelpunten tegen uit corners, dat kan en mag niet. Het is ook niet makkelijk want we spelen met een compleet nieuwe achterhoede. Daarbij wordt de eerste goal in eigen doel geschoten, daar kan niemand iets aan doen. We hebben achterin op zich goede spelers hoor. Zo'n Dingil is bijvoorbeeld een jongen die alles in huis heeft. Wat een talent. Maar het moet verdedigend wel beter want anders ben ik bang dat we niet veel gaan winnen. Ik ben er echter zeker van dat dit snel goed gaat komen." De ex-speler van ondermeer VVV en De Treffers is zeer te spreken over de nieuwe technische staf. "Ze hebben goede oefenstof en laten ons aanvallend voetballen, dat bevalt me wel. Ze zijn daarbij verbaal zeer aanwezig, dat is wel een verschil met Jan van Deinsen. Die was duidelijk rustiger."

[image=222962]

ADO'20
Aanstaande zondag reist JVC af naar Heemskerk. "Ja, we moeten naar ADO'20, ik moet je eerlijk zeggen dat ik weinig tot niets van hun afweet. Ik weet wel dat wij moeten kunnen winnen als wij ons niveau halen. Als we goed zijn is ook ADO'20 te doen. Ik denk dat wij een team hebben dat mee gaat doen tussen plek 4 en 9, een en ander is afhankelijk van blessures en wat pech en geluk. Ook arbitrale beslissingen spelen natuurlijk een rol al ben ik de laatste die zegt dat het aan de scheids ligt. Bij AFC kregen we een onterechte strafschop en rode kaart tegen waardoor het op dat moment 2-2 werd. Uiteindelijk verliezen we met tien tegen tien alsnog met 4-2 dus dan moet je niet naar de scheidsrechter wijzen. Dat vind ik te makkelijk." Het is de vraag of Randy Hofmeijer en Sam Wassenberg zondag kunnen spelen. Beide spelers trainden dinsdagavond op de fiets vanwege respectievelijk een lies- en enkelblessure. Zegers: "Ik hoop dat ze allebei mee kunnen doen. Randy is een uitstekende voetballer waar ik graag mee samenspeel en Sam heeft bewezen over veel scorend vermogen te beschikken vanaf de linkerkant. Dat hebben we hard nodig." Danny van Raay lijkt na zijn gecompliceerde knieblessure aan het einde van zijn revalidatie-traject te zitten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant