Afbeelding

Regelmatige zege JVC Cuijk in Gemert

Voetbal 109 keer gelezen
GEMERT – Ruim 2.500 toeschouwers omzoomden Sportpark Molenbroek voor de 'midweek' in de Topklasse. JVC Cuijk won met 0-3 door een vroeger treffer van Mehmet Dingil en twee doelpunten na rust van Abdes Assouiki.

Door: Peter Kuijpers

[image=222962]

Gemert-trainer Jan van Dijk kende op Nuelson Wau na weinig problemen vooraf. Met twee spitsen Erik van Dijk en Jorzolino Falkenstein. Achter de laatste linie Met Verberkt, Bouman, Van Berlo en Mark van Dijk. Sem Verberkt kwam in het team nadat in de warming-up bleek dat Wau niet verder kon. Voor voorheen vaste waarde Pim van Zutven lijkt voorlopig geen plek weggelegd in het zwart-witte keurkorps. Bij de bezoekers uit Cuijk een paar wijzigingen. Jorrit Ritzen was geschorst, Magee en Carmelia verdwenen naar de bank. Rob van Raaij, Eric de Kruijk en Achmed El Allachi kwamen in het team.

[image=222963]

De ploeg van Piet de Kruif en Hans Kraay had een pikstart. Al in de derde minuut nam Nick de Graaf een corner op rechts die slim door Mehmet Dingil werd binnengekopt: 0-1. Gemert zette wat meer druk, maar met veel lange halen waren de Cuijkenaren ook vaak in het doelgebied van Sven van Ommeren te vinden. Jan van Dijk wisselde al in de twintigste minuut Ronnie Heijmans en voor hem kwam Ronald van Herpen. Belangrijk in de Cuijkse strijdwijze was het controlerende werk van Randy Hofmeijer. De lange Udenaar speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Hofmeijer: “Voor mijn gevoel heb ik heerlijk gespeeld. Er moest ook wat gebeuren na een paar mindere wedstrijden. Vanavond hebben we laten zien dat we een team zijn. Er zijn veel nieuwe spelers bij dat moet even groeien.”

[image=222964]

Na rust bleef Rob van Raaij in de kleedkamer achter. In zijn plek kwam David Magee. Gemert bleef het met voetbal proberen alleen de uitvoering was te doorzichtig en voorspelbaar. Bij balverlies ligt daar meteen de achilleshiel van Gemert. Tegen het vaak counterende JVC Cuijk kwamen de Molenbroekers een paar maal goed weg. Eerst leek Sam Wassenberg voor de 0-2 te gaan zorgen, maar de ingevallen Sam Verberkt paste de noodrem toe hetgeen hem op geel kwam te staan. Sam Wassenberg was heel dicht bij een doelpunt echter zijn fraaie lob stierf op de doellijn. Abdes Assouiki maakte aan alle onzekerheid een eind. Uit een voorzet van El Allachi kopte hij schitterend tegendraads binnen. Bij Gemert knakte er iets. De ploeg viel nog wel aan, maar de overtuiging ontbrak. De 0-3 was dan ook logischer dan de eventuele aansluitingstreffer. De maker was wederom Assouiki. De Marokkaan denkt vooral in balbezit en is heel slim. Het kleine gaatje was voldoende voor zijn tweede doelpunt. Gemert mag zondag uithuilen in Den Haag bij HBS. JVC Cuijk krijgt koploper WKE op bezoek.

Assistent-trainers Anthony Geurts en Theo van den Boogaard waren na afloop niet verbaasd. “Deze wedstrijd was voor ons niet te winnen. JVC Cuijk was beter. Het is ook niet zo dat we tegen dit soort ploegen onze punten moeten pakken. Vorige week in Echt tegen EVV daar had Gemert moeten winnen. Dat deed pijn. Het verlies van vanavond ook, maar is meer verteerbaar."

[image=222965]

Gemert: Van Ommeren, Verberkt (71. Rijksen), Bouma, Van Berlo, Mark van Dijk, Van Lankveld, Erik van Dijk, Habraken (80. Driessen), Heijmans (20. Van Herpen), Van Schijndel, Falkenstein

JVC Cuijk: Van Strien, Dingil, De Graaf, Van Raaij (46. Magee), Zegers (63. Carmelia), Schouten, Assouiki, Hofmeijer, Wassenberg, El Allachi, De Kruijk (75. Fennebeumer)


Uitslagen:
Achilles'29 - EVV 4-0
WKE SWZ/Boso Sneek 3-1
Haaglandia VVSB 0-2
Holandia HBS 0-1
ADO'20 AFC 2-1
HSC'21 Chabab 0-2
FC Lienden De Treffers 1-0
Gemert JVC Cuijk 0-3


Stand:
1. WKE 3 9
2. FC Lienden 3 9
3. Achilles '29 2 6
4. Hollandia 3 6
5. ADO 20 3 5
6. JVC Cuijk 3 4
7. VVSB 3 4
8. HBS 3 4
9. Gemert 3 4
10. Chabab 2 3
11. AFC 3 3
12. SWZ/Boso Sneek 3 3
13. HSC '21 3 3
14. De Treffers 3 1
15. EVV 3 1
16. Haaglandia 3 0
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant