Afbeelding

Topklasse midweek: Gemert – JVC Cuijk

Voetbal 48 keer gelezen
GEMERT – Dertig wedstrijden zijn er te spelen voor de ploegen uit de Topklasse. Om die reden heeft de KNVB opnieuw een midweekse wedstrijd opgevoerd. Gisteren kwamen de zaterdagploegen in actie, vanavond is het de beurt aan de zondagsklasse. Voor Gemert levert dat een leuke derby op. Naar Sportpark Molenbroek komt JVC Cuijk. De clash tussen de grootheden Jan van Dijk en Hans Kraay.

[image=221112]

Gemert leeft in de wolken. Het team sprokkelde al vier punten bijeen. Winst op AFC en één puntje bij EVV. Daarentegen ging het voor Hans Kraay en Piet de Kruif nog niet geweldig. Met een toch indrukwekkende selectie piept en kraakt de Cuijkse kar nog van alle kanten. Een mager puntje nog maar (gelijk tegen HBS red. PK) mocht de Cuijkse ploeg noteren. Verlies vanavond zou wel een hele donkere schaduw geven op de start van Kraay met JVC Cuijk. Toch speelde JVC Cuijk in Amsterdam zondag niet slecht. Het kwam voor met 1-2 en had de wedstrijd in handen. Een foute beslissing, na het zien van de beelden, van scheidsrechter Oostrom met het cadeau doen van een strafschop aan AFC liet de partij volkomen kantelen. Gemert kan om die reden een getergd JVC Cuijk verwachten op Molenbroek vanavond. Jorrit Ritzen is geschorst wegens zijn rood in Amsterdam, maar Achmed El Allachi en Erik de Kruik sluiten weer aan.

[image=187679]

Terechte boosheid
Jan van Dijk zijn penitentie zit er weer op. Zijn terechte boosheid over het eerste doelpunt van VVSB was begrijpelijk. Zowel de scheidsrechter van dienst als zijn charmante assistente dwaalde behoorlijk bij de 0-1 waar een opzichtelijk overtreding aan vooraf ging. De beelden op de website van Gemert brengen deze arbitrale uitglijder schrijnend in beeld. Slechts één wedstrijd werd Van Dijk verbannen uit de Gemertse dug-out. Vanavond is favoriet Gemert ‘de te kloppen tegenstander.’ Die metafoor heeft het aan zichzelf te danken door de uitstekende seizoenstart en doorgaan voor de beker. Joost Habraken en Dennis Bouma vielen zaterdag bij EVV uit. Voor Jan van Dijk te hopen dat ze vanavond weer fit zijn, maar de laatste berichten geven aan dat Gemert volledig kan aantreden. Om acht uur fluit scheidsrechter Laarhuis uit Delden (Overijssel) voor het begin.

Stand:
1. WKE 2 6
2. Lienden 2 6
3. Hollandia 2 6
4. Gemert 2 4
5. Achilles '29 1 3
6. AFC 2 3
7. SWZ/Boso Sneek 2 3
8. HSC '21 2 3
9. ADO 20 2 2
10. EVV 2 1
11. VVSB 2 1
12. De Treffers 2 1
13. HBS 2 1
14. JVC Cuijk 2 1
15. Chabab 1 0
16. Haaglandia 2 0
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant