Afbeelding

Derby's bij competitiestart in regio

Sport 31 keer gelezen
BOXMEER - Waar Topklasser JVC Cuijk al twee competitieronden afwerkte, gaat voor het gros van van de teams in De Maas Driehoek-regio komend weekend de voetbalcompetitie beginnen. Er staat meteen een aantal aantrekkelijke derby’s op het programma.

[image=211267]

Vaste prik op de eerste competitieronde is inmiddels de clash tussen de tweedeklassers SSS’18 uit Overloon en het Vierlingsbeekse Volharding. Volgens traditie staat de derby tussen Loon en Beek op zaterdagavond op de rol. In Noord-Limburg treffen in de derde klasse de buren Achates en Vitesse’08 elkaar in Ottersum.

Revanche
In Overloon wacht Volharding een warm onthaal tegen gastheer SSS’18, dat afgelopen seizoen vier van de zes punten aan de witroden moest laten. Ook is menigeen benieuwd of en hoe de geelzwarten zich revancheren voor de mislukte publiciteitsstunt van vorig seizoen. Gezien de verrichtingen in het bekertoernooi lijkt Volharding zaterdagavond favoriet .

Niersderby
Op sportpark De Niersvallei in Ottersum wordt zondagmiddag gestart met de kraker tussen de derdeklassers Achates en Vitesse’08. Het laatste competitietreffen tussen de Gennepse kemphanen werd in het seizoen 2006-2007 afgewerkt. Menigeen staat de 6-0 overwinning van de Ottersummers uit 2006 nog op het netvlies. Achates, dat zaterdag tegen het povere Hapse Boys overtuigde, weet dat in een derby tegen Vitesse alles mogelijk blijft. De Achates-spelers Marvin Brons en Sarkouk treffen zondag de ploeggenoten van vorig seizoen.

Nieuw
VCA uit Sint Agatha maakt een dag eerder kennis met het zaterdagvoetbal. VCA reist naar Ede voor de ontmoeting met vierdeklasser Victoria. De voetballers van SVS Stevensbeek keren zondag op bezoek in Hegelsom terug in de standaard zesde klasse.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant