Afbeelding

Mooiland start volgende bouwfase De Valuwe

Wonen 71 keer gelezen
CUIJK - Woningcorporatie Mooiland is vorige week begonnen met de sloop van de laatste woningen aan de Goudenrijderstede. Zo wordt het terrein startklaar gemaakt voor de voorbereidingen van de volgende bouwfase van de revitaliseringsplannen in De Valuwe in Cuijk. Mooiland realiseert hier woningen en een medisch centrum.

[image=222743]

De bouw omvat de locatie waaraan de flat ‘de Valuwe’ heeft gestaan en de acht woningen aan de Goudenrijderstede. De flat is al in 2010 gesloopt. De woningen zijn de komende weken aan de beurt. Mooiland bouwt hier een medisch centrum, 21 huurappartementen en tien huureengezinswoningen. Naar verwachting start Mooiland in de eerst helft van 2013 met de bouw. De werkzaamheden nemen ongeveer een jaar tot anderhalf jaar in beslag. Marc Bukman, van Steenhuis Bukman architecten uit Delft, ontwerpt de woningen en het medisch cluster. Mooiland hoopt binnenkort de contracten met de diverse (medische) partijen af te ronden.

Nultredenwoningen
De 21 huurappartementen zijn zogenaamde nultredenwoningen. Dat betekent dat de woon- en slaapkamers, keuken, toilet- en doucheruimte zich op dezelfde verdieping bevinden. Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een ruim balkon. In het gebouw is een lift aanwezig. De tien eengezinswoningen zijn gesitueerd aan de Goudenrijderstede en de Valuwsedijk in Cuijk.

Vitaal
De Valuwe is een revitaliseringswijk in Cuijk Noord. Samen met Gemeente Cuijk, Wijkraad De Valuwe en de bewoners pakt Mooiland de wijk aan. Huizen worden gerenoveerd of gefaseerd vernieuwd en de leefbaarheid wordt verbeterd door diverse initiatieven van en met bewoners. Voorbeelden hiervan zijn de wijktelevisie en het wijktoneel, mede mogelijk gemaakt door de buurtbudgetten. Ook door het plaatsen van het eerste bankje in het kader van het Social Sofa project, werken bewoners gezamenlijk aan de wijk. Voor meer informatie: www.devaluwe.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant