JVC Cuijk toont karakter tegen Barendrecht

Voetbal 42 keer gelezen
CUIJK – JVC bekert in september verder tegen FC Eindhoven. Dit werd mogelijk gemaakt door het beter nemen van strafschoppen na de twee maal één kwartier verlenging. Een ware Houdini act omdat vlak na rust de Cuijkenaren op een schier onmogelijke 0-3 achterstand kwamen. In een uiterste krachtsinspanning kwam JVC alsnog gelijk en toonde zich het beste in de pingelserie.

[image=198800]

JVC begon slecht en kwam als snel op achterstand door een doelpunt van Marwin Richard. Het werd kwalijker nadat Visser er 0-2 van maakte. Na rust met Abdes Assouiki voor Rob van Raay leken de in de rust gemaakte plannen zo de prullenbak in te kunnen. Opnieuw was het Laurens Visser die zijn team in veilige haven leek te brengen: 0-3. Eerst werd een omhaal van Sam Wassenberg door de Barendrecht-doelman gestopt, maar tegen de inzet van Assouiki had hij geen verweer 1-3. Vijf minuten na het doelpunt van Assouiki was het Sam Wassenberg die met een fraaie lob de stand op 2-3 bracht.

In de verlenging
Bij Barendrecht gierde de zenuwen door de keel. Zeven minuten voor het einde kwam de verlossing. Dennis Schouten trok voor JVC de stand weer gelijk. In de verlenging werd niet meer gescoord. JVC Cuijk overigens moest het die verlenging doen zonder Jorrit Ritzen die binnen een paar seconden twee gele kaarten zag en dus rood kreeg. De stafschoppen werden door JVC Cuijk het beste genomen. Dennis Schouten, die de gelijkmaker scoorde, kon zich zelfs veroorloven om er een te missen. Zegers, Fennebeumer, Shanon Carmelia, Assouiki en De Graaf hadden het vizier op de juist plek. Om die reden speelt JVC Cuijk in september op de Groenendijkse Kampen tegen FC Eindhoven.