Afbeelding

Open dag bij MFA De Agaat in Sint Agatha

Kunst en cultuur 106 keer gelezen
SINT AGATHA - Na een klein jaar aan bouwactiviteiten is MFA De Agaat in Sint Agatha eindelijk een feit. Na de officiële opening op vrijdag 31 augustus is er tijdens de open dag op zaterdag 1 september voor het publiek gelegenheid om de nieuwe multifunctionele accommodatie te bezichtigen.

[image=222640]

De tien vaste gebruikers van De Agaat zijn zeer content met hun nieuwe onderkomen, waar sport, cultuur en educatie samenkomen. Voetbalvereniging VCA, korfbalvereniging Quick Up, tennisvereniging ´t Poortje, basisschool de Lindekring, fanfare Heilige Agatha, zangkoor de Maasklanken, de dorpsraad, carnavalsvereniging De Ulewappers, ouderenbond KBO en jeugdclub´t Staagje hebben hun nieuwe onderkomen sinds kort al in gebruik genomen. Ook voor niet-vaste en/of incidentele gebruikers uit Sint Agatha en omliggende dorpen is De Agaat beschikbaar. Het eerste evenement, de Copa del Agatha 2012, heeft er inmiddels al plaats gevonden.

Dorpspracht
In het integraal dorpsontwikkelingsplan Sint Agatha stond een nieuwe gemeenschaps-voorziening, ter vervanging van meerdere oude gebouwen, in de wensen top-3. Nadat de dorpsraad in 2008 zelf het initiatief nam door een planologische en financiële haalbaarheidsstudie uit te voeren, schaarden de inwoners van Sint Agatha en de gemeenteraad van Cuijk zich in juni 2009 unaniem achter dit plan. Met de toekenning van een provinciale bijdrage van bijna één miljoen euro in het kader van de regeling voor integrale dorpsontwikkelingsplannen, de verkregen bijdragen van fondsen en sponsoren en de inzet en geldinzamelingsacties van verenigingen en bewoners was de realisatie een feit.
En nu, vier jaar later, is MFA De Agaat gereed, in gebruik genomen en voor iedereen te bezichtigen. Het verenigingsleven van Sint Agatha is weer voor 40 jaar onder de pannen; De Agaat is daarmee een flinke impuls voor de leefbaarheid in het dorp.

Open dag
Op 1 september houdt De Agaat open huis van 11.00 tot 17.00 uur. De verenigingen presenteren zich en er zijn door de dag heen diverse activiteiten en optredens. Iedereen die de gelegenheid te baat wil nemen om deze bijzondere accommodatie en de aangrenzende heringerichte sportvelden van VCA en Quick Up eens met eigen ogen te zien is van harte welkom. MFA De Agaat is gelegen aan de Liesmortel 46 in Sint Agatha.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant