Afbeelding

Wat te doen met Kerkplein in Cuijk?

Centrum 152 keer gelezen
CUIJK - Het CDA en de PvdA in de gemeente Cuijk willen met de andere politieke partijen, ondernemers en het kerkbestuur praten over een nieuwe bestemming voor het Kerkplein in Cuijk. De doorkijk vanaf de Grotestraat naar de St. Martinuskerk is inmiddels gerealiseerd, maar op de plek waar vroeger Pand Ghijssen stond, worden nu auto’s geparkeerd. Fractielid Joost Hendriks (CDA) wil het item op korte termijn op de raadsagenda hebben.

[image=221965]

“Doordat de paaltjes te ver uit elkaar zijn geplaatst, wordt het Kerkplein nu gebruikt als extra parkeerplaats, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling”, zegt Hendriks. “Het moet een Kerkplein worden waar we met z’n allen iets aan hebben. Door de invoering van het tweerichtingsverkeer door de Grotestraat tot aan de hoek met het Kerkplein wordt de ruimte voor een potentieel terras nu nog gebruikt voor het verkeer richting de Cuijkse Cantheelen. Maar waarom zouden we niet kunnen kiezen voor een tijdelijke afsluiting voor terrassen in de zomermaanden, zeker als de panden in de Grotestraat van hun achterkant ook een voorkant zouden maken.”

Bespreken
Fractievoorzitter Rob Poel van de PvdA geeft aan ‘wat ideetjes te hebben’ en deze in ieder geval te zullen bespreken met Hendriks. Eerder liet de raad al doorschemeren wel iets te voelen voor een pleinterras met de kerk op de achtergrond. “Wij staan bij voorkeur voor een oplossing die door de meeste fracties in de raad wordt gesteund. Daarom willen we met alle partijen gaan bespreken wat de beste oplossing is. Ook de omliggende ondernemers en de kerk zelf hebben een belangrijke stem in een nieuwe bestemming voor het Kerkplein”, besluit Hendriks.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant