Afbeelding

Vijf dagen draaien en zwieren in Boxmeer

Kunst en cultuur 54 keer gelezen
BOXMEER - Nog een paar dagen aftellen en de Raetsingel en het Weijerplein in Boxmeer vormen weer het decor van de jaarlijkse zomerkermis. Jong en oud kunnen vanaf vrijdagavond 17 augustus vijf dagen achtereen terecht bij meer dan dertig (spectaculaire) attracties of op één van de vele horecagelegenheden bij en rondom het kermisterrein. Ook beleeft de Boxmeerse kermis een heuse primeur met de komst van de Experience.

[image=221887]

Na vrijdag (wanneer de kermis om 18.45 uur officieel wordt geopend) is de kermis elke dag van 14.00 tot 24.00 uur geopend. De laagdrempelige ritprijzen lopen uiteen van 1,50 voor klein vermaak (via 2,00 euro voor groot vermaak) naar 2,50 euro voor de grootste attracties zoals de Experience.

Experience
Met laatstgenoemde attractie kent Boxmeer een heuse primeur. “We hebben een keer niet voor een booster gekozen, maar voor een andere fantastische attractie. De Experience draait op verschillende manieren om zijn as en over de kop. Het is een attractie die zeker niets is voor mensen met een zwakke maag”, aldus de gemeente Boxmeer. “De Experience (op het Weijerplein) zal voor de eerste keer de Boxmeerse kermis aandoen.”

Attracties
De Boxmeerse kermis kent in totaal zo’n dertig attracties. Voor de avonturiers zijn onder andere de Safari Trip, Star Jumper, Power-Dancer, Polyp, Experience en Fun-House uitermate geschikt. ‘Ouderwets’ maar nog altijd immens populair onder jong en oud zijn de rups, draaimolen en auto-scooters alsmede het spookhuis (Ghost Castle). Voor de jongste jeugd zijn ook de Adventure Ride en Kleurenspel attracties die absoluut aangedaan moeten worden.
Mensen met een vaste hand (of een ‘lucky feeling’) kunnen terecht bij de vele behendigheids- en gokspellen, zoals de kamelenrace, bussensport en de grijpkramen. Uiteraard kan ook de inwendige mens zich laten verwennen bij één van de kraampjes.

‘Genieten’
Alle attracties staan opgesteld aan de Raetsingel en op het Weijerplein. De horecazaken in het centrum van Boxmeer sluiten elke dag om 2.00 uur. “Geniet van kermisattracties en van live muziek bij de terrassen. Met een speciale horecamunt kun je op de meeste terrassen betalen”, aldus de gemeente Boxmeer. Meer informatie via www.kermis.boxmeer.nl.

Meer over de Boxmeerse kermis in de kermisbijlage in De Maas Driehoek van dinsdag 14 augustus.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant