Afbeelding

MFA: 'Elke vereniging is hier welkom'

Sport 69 keer gelezen
SINT AGATHA - De officiële opening volgt pas op vrijdag 31 augustus, maar hoog boven de weilanden in Sint Agatha torent nu al De Agaat, op zaterdag 11 en zondag 12 augustus gastheer van de Copa del Agatha. De multifunctionele accommodatie aan de Liesmortel biedt vanaf deze zomer onderdak aan vrijwel alle verenigingen in het Cuijkse kerkdorp. “Het is een uniek gebouw”, weet Bart Prinsen van de beheerstichting.

[image=221569]

“Het is een multifunctioneel gebouw in elke zin van het woord”, vervolgt Prinsen. “Sport, jeugd en cultuur worden gecombineerd in één gebouw. Dat maakt het uniek. Alle verenigingen komen onder één dak en aangezien VCA de grootgebruiker van De Agaat wordt, is het passend dat de spits wordt afgebeten door een voetbalevenement. Want net zo trots als op de MFA zelf, zijn wij dat ook op de nieuwe sportvelden en inrichting. De dank richting de gemeente Cuijk en iedereen die erbij is betrokken, is groot.”

Mogelijkheden
Behalve VCA en korfbalclub Quick Up zullen onder andere ook de dorpsraad, verschillende muziek- en dansverenigingen, jeugdclub ‘t Staagje en carnavalsvereniging De Ulewappers gebruik gaan maken van het complex. “Een tentfeest is natuurlijk leuk, maar dankzij de zaal en het podium zullen de pronkzittingen nog beter uit de verf komen”, zegt Prinsen, die hoopt dat ook andere verenigingen uit het Land van Cuijk en Maasduinen in De Agaat een ideale plek zien voor hun activiteiten.
De Agaat beschikt over een gymzaal, podium- en feestzaal, jeugdruimte, kantine en vergaderruimte. “Dankzij de gymzaal (waar de leerlingen van basisschool De Lindekring gaan sporten) worden we ook interessant voor bijvoorbeeld volleybal- en badmintonclubs, met name recreanten. Maar ook toneelverenigingen die op zoek zijn naar een oefenruimte of een geschikte plek voor een optreden zijn welkom, net als kaartclubs of groepen, bedrijven en organisaties die een vergaderruimte wensen. We beschikkken hier tevens over WIFI, dus alle moderne faciliteiten die men zich maar wensen kan, hebben we hier.”

Open dag
De Copa del Agatha is de eerste activiteit in en om De Agaat. De officiële opening is echter pas op vrijdag 31 augustus. “Het programma is nog niet bekend, maar wethouder Stoffels zal de opening verrichten.”
Op zaterdag 1 september is een open dag. “Dan kan iedereen kennismaken met De Agaat en alle verenigingen die er gebruik van gaan maken”, besluit Prinsen.
Meer info en huurmogelijkheden: www.de-agaat.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant