Afbeelding

Juliana Mill populaire gastheer bij profclubs

Sport 85 keer gelezen
MILL - Vorig jaar was Juliana Mill voor de eerste keer gastheer van de deelnemers aan de Copa del Agatha die verblijven in het tegenover het sportpark gelegen Hampshire Hotel Dormylle (Fitland). Dit jaar heeft Sunderland zelfs een twee weken durend trainingskamp belegt in Mill en ook Chili traint vanaf woensdag op de velden van Juliana Mill.

[image=221570]

“Wij werken bij Juliana volgens een simpel principe: als het kan qua veldbezetting en vrijwilligers, dan willen we graag meewerken aan een trainingskamp”, zegt voorzitter Joop van der Veen van Juliana Mill, dat twee weken geleden gastheer was van FC Den Bosch en de voorbije week Sunderland verwelkomde.
Coördinator Peter Schraven van de werkgroep voegt toe: “Dergelijke trainingstages geven extra uitstraling aan de club. Dat Den Bosch hier al drie keer is geweest en Sunderland bereid is om een training te verzorgen aan onze jeugdspelers (aanstaande vrijdag, tijdens KNVB Voetbaldagen, red.), is ook een compliment voor onze vrijwilligers.”

Wisselwerking
Schraven benadrukt dat de clubs die in Mill trainen ‘goed met de vrijwilligers omgaan’. “Op die manier wordt er een goede wisselwerking gecreëerd. Teams tonen duidelijk dat ze blij zijn dat We maken op onze website er wel melding van dat Sunderland en Chili bij ons op het complex trainen, maar wij vermelden niet de tijden. We houden de kinderen niet van het sportpark af, maar het moet ook geen kermis worden. Maar als kinderen vragen of ze mogen gaan kijken, dan houden we ze uiteraard niet tegen.”

‘Brilliant!’
De trainingsfaciliteiten waarover Sunderland de beschikking heeft, vallen in de smaak bij de Engelse Premie Leagueclub. “This is brilliant!”, zegt assistent-trainer Craig Liddle van Sunderland met veel gevoel voor understatement. “Zulke faciliteiten hadden we niet eens bij mijn ex-club Middlesbrough!”
“Een prachtig compliment”, vindt Van der Veen. Om er met een lach aan toe te voegen: “Maar trainingskampen gaan niet onze specialiteit worden, hoor. Per aanvraag kijken we of wij het met onze vrijwilligers aankunnen, want de eigen (600) leden en teams genieten natuurlijk voorrang.” Schraven: “Zo hebben we dat ook gedaan toen de KNVB ons vroeg om in mei gastheer te zijn van beslissingswedstrijden om promotie en degradatie.”
Van der Veen besluit: “Maar laat duidelijk zijn: we zijn erg blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de Copa del Agatha.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant