Afbeelding

Copa: 'Het is niets zonder vrijwilligers'

Sport 44 keer gelezen
SINT AGATHA - De één zorgt ervoor dat het veld er pico bello bij ligt, de ander steekt tijdens het toernooiweekend ‘n uurtje de handen uit de mouwen achter de bar. De Copa del Agatha heeft in ieder geval (en gelukkig) de beschikking over vele vrijwilligers en de organisatie is trots dat het toernooi vooral dankzij hen zo hoog staat aangeschreven bij bezoekers en vertegenwoordigers van clubs uit binnen- en (het verre) buitenland.

[image=221568]

Het tafereel is er een van herkenning. Elke woensdag, omstreeks 9.00 uur, komen ze samen: de mannen van de onderhoudsploeg van voetbalvereniging VCA (en korfbalclub Quick Up) uit Sint Agatha. Ze beginnen de dag met een bak koffie om vervolgens hun ‘ronde’ te doen. Zwerfvalafval opruimen, het veld bijhouden, kleine klusjes in de kantine en een nieuwe lik verf daar waar het nodig is...

Dankbaar
Het is mede dankzij deze vaste groep vrijwilligers dat de Copa del Agatha jaarlijks op één van de beste speelvelden in Noordoost-Brabant gespeeld kan worden. “Vorig jaar viel er in de nacht van zaterdag op zondag zelfs 28 millimeter regen en nog kon er ‘gewoon’ gespeeld worden”, weet Margot Poel, namens de organisatie verantwoordelijk voor de vrijwilligers.
Daarnaast is het sportcomplex met de komst van de multifunctionele accommodatie De Agaat volledig vernieuwd. De leden van de onderhoudsploeg zijn de laatste weken, samen met de gemeente Cuijk, hard aan het werk geweest om het sportpark gereed te krijgen voor alweer de vierde editie van de Copa del Agatha. “Wij zijn de vele vrijwilligers en zeker de onderhoudsploeg van VCA zeer dankbaar dat zij de afgelopen weken zoveel werk hebben verzet om zowel het speelveld als de aankleding van het sportpark”, vervolgt Margot.

Vrijwilligers
Behalve de onderhoudsploeg zijn tijdens het toernooi ook tientallen vrijwilligers voor en achter de schermen hard aan het werk om het toernooi vlekkeloos te laten verlopen. “De Copa del Agatha is niets zonder vrijwilligers. Wij zijn er erg trots op dat zovelen bereid zijn om de organisatie te helpen.”

Ballenkids
Naast de vele vrijwilligers beschikt de Copa del Agatha ook over een 30-tal ‘ballenkids’. Deze jongens en meisjes zitten naast het speelveld en zorgen ervoor dat de spelers meteen een bal krijgen als er een bal over of achter het veld wordt geschopt. “Elk jaar weer geven veel kinderen zich hiervoor op.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant