Afbeelding

Copa 2012: wie volgt Shakthar Donetsk op?

Sport 50 keer gelezen
SINT AGATHA - Nog een paar dagen en het splinternieuwe sportcomplex De Agaat van VCA in Sint Agatha vormt wederom het decor van de Copa del Agatha. Het A-juniorentoernooi beleeft op zaterdag 11 en zondag 12 augustus alweer zijn vierde editie. De nationale ploeg van Chili is favoriet om Shakthar Donetsk op te volgen als winnaar van het prestigieuze toernooi.

[image=188323]

Als nationale ploeg is Chili (nummer 13 op de FIFA Wereldranglijst) uiteraard favoriet om het toernooi te winnen, maar ook Feyenoord zal er - na de tweede plek in 2011 - veel aan gelegen zijn om het dit keer nog nét iets beter te doen. “Wij selecteren onze ploeg mede op basis van het niveau van onze tegenstanders. Feyenoord komt daarom met een groep jonge talenten en enkele jeugdspelers die al hebben aangetoond de top aan te kunnen”, vertelde coach Jan Gösgens van Feyenoord eerder al aan de organisatie. “Wij vinden het een prima voorbereidingstoernooi, waarbij niet de commerciële belangen, maar de liefde voor het spelletje voorop staat. Dat was voor ons een reden om na de deelname van vorig jaar al in een vroeg stadium onze deelname aan de Copa del Agatha 2012 te bevestigen.”
Meer informatie: www.copadelagatha.nl.

Een uitgebreide voorbeschouwing plus nog veel meer in de speciale toernooikrant die vandaag (dinsdag 7 augustus) bij De Maas Driehoek verschijnt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant