Afbeelding

JVC wint toernooi, fris UDI'19

Voetbal 47 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk mocht zich na een 4-2 overwinning op UDI'19 op doelsaldo tot winnaar van het eigen tournament kronen. SV Venray won met 3-1 van RKHVV maar zag de Cuijkenaren een doelpunt meer voor hebben. UDI'19 werd 3e maar mocht terugzien op twee nuttige dagen.

[image=221398]

Een paar honderd belangstellenden waren zaterdagavond naar De Groenendijkse Kampen gekomen om te zien hoe ver JVC en UDI'19 staan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Beide trainers stuurden zeker niet de beste elf het veld in maar het was toch opmerkelijk om te zien dat UDI'19 vooral in het eerste half uur vrij aardig voetbal liet zien. De Udenaren, startend zonder de nieuwelingen, oogden fris en gretig. Bas van der Berk kwam helemaal niet in actie want kampte met een blessure. Na een minuut of acht kwam de tricolores op voorsprong. Joep van Geelkerken onderschepte een bal na knullig Cuijks verdedigen en bediende vervolgens Anwar Tuithof op maat die een leeg doel voor zich zag opdoemen: 0-1. De gastheren acteerden overigens met een centraal centrum dat bestond uit Ritzen en De Graaf. Zo op het oog geen onaardig duo. Complementair ook.


Vrije trap
Met spelers als Smits, Tuithof en Seddiqi in de basis was het opmerkelijk om te zien dat UDI'19 zo makkelijk kon meevoetballen met JVC. Toch werd het al weer snel gelijk. Na een wel erg makkelijk gegeven vrije trap na een lichte overtreding op Hofmeijer was het Nick de Graaf die over de muur binnenschoot: 1-1. Een foutje van doelman Jacobs die de niet echt in de hoek geplaatste bal eigenlijk had moeten hebben. Na ruim een half uur was het Hofmeijer die met een fraaie individuele actie de gastheren op voorsprong zette. Na een omschakeling vanuit de defensie zag hij knap dat passen vanwege de buitenspelval niet mogelijk was waardoor hij alleen doorliep en doelman Jacobs op technisch fraaie wijze simpel passeerde: 2-1. Een schitterende goal van een mooie voetballer maar qua combinatiespel liet JVC deze avond te weinig zien voor een ambitieuze topklasser. Even later werd het toch zelfs 3-1. Wassenberg liep in de breedte vrij en werd over het hoofd gezien door Van de Meulenhof waarna hij alleen op Jacobs afging en onbaatzuchtig breed legde op de gevolgde Van Kempen: 3-1. Zwak verdedigen van de bezoekers. Doordat rechtsbuiten Van Kempen vaak met linksachter Cremers meeging speelden de gastheren in de praktijk vaak maar met twee spitsen (Schouten en Wassenberg). Het is duidelijk dat er straks met De Kruik en El Allachi wat meer power, kwaliteit en dreiging in de ploeg komt. In de Topklasse zal dat ook hard nodig zijn.

[image=221399]

Van Veen
Na de pauze werd er weer volop gewisseld waardoor het niveau van de wedstrijd niet beter werd. Bij de gasten ging Van Geelkerken, sterk spelend, eruit en bij de thuisploeg kwamen ondermeer Carmelia en Fennebeumer erin. Van Veen maakte zijn opwachting bij de gasten. Hoewel de fysiek sterke spits te weinig in het spel werd betrokken liet hij bij sommige acties zien dat hij over kwaliteiten beschikt. Bijvoorbeeld door zich te laten zakken en dan meteen in één beweging met een sterke trap de zijkanten aan het werk te zetten. Het oogt als een kleine actie maar het zegt iets over zijn talent, hij lijkt een grote versterking te zijn. Een flipperkastgoal van Seddiqi, goede momenten afwisselend met verkeerd positioneren, betekende 3-2 waardoor het nog even spannend leek te worden. JVC kreeg vervolgens een lichtvaardig gegeven strafschop maar deze werd gemist door Hofmeijer waarna het even later toch 4-2 werd. Nadat eigenlijk UDI'19 gevaarlijk had moeten worden als Seddiqi goed had staan opengedraaid viel de goal een paar seconden later aan de andere kant. Carmelia ging op rechts door en leverde een voorzet af welke door Wassenberg bij de tweede paal naar de grond tegen het net werd gekopt. Ondanks dat JVC dus won zal UDI'19-trainer Bas Gösgens qua vertoonde spel meer tevreden zijn geweest dan zijn collega Kraay aan de andere kant. In Cuijk ligt nu eenmaal de lat iets hoger.(WR)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant