Afbeelding

Rabobank beloont innovatieve ondernemers

Zakelijk 78 keer gelezen
BOXMEER - Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen heeft zeven bedrijven uit de regio beloond voor hun innovatieve, vernieuwende ideeën. Tijdens een speciale felicitatielunch ontvingen Venamics, Ingredients4Health, Elzenfarm, Geurts Hout, Stichting Dedicon, FysioSupport en De Haas Haps een aanmoediging van 1.500 euro per bedrijf. Tijdens het Rabo Business Event op 23 augustus worden de vier winnaars bekend gemaakt. Naast het geldbedrag waren de ondernemers vooral verguld met de waardering die ze kregen voor hun inspanningen.

[image=221324]

Via het Fonds Vernieuwend Ondernemen biedt de Rabobank ondernemers al sinds 2006 een financieel duwtje in de rug bij de realisatie van een veelbelovende innovatie of vernieuwend idee. In 2012 dienden maar liefst 27 bedrijven een inzending in. Onder voorzitterschap van Harald Klijnman, directeur Bedrijven van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, beoordeelde de beoordelingscommissie die bestaat uit vijf leden de inzendingen op een vijftal aspecten: innovatiegehalte, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, klantgerichtheid, het belang voor de regio en rentabiliteit. De winnaars zijn:

Venamics
Venamics houdt zich bezig met advisering, projectmanagement en engineering betreffende de automotive sector. Hun innovatieve idee omvat de ontwikkeling van een optische sensor-module, zodat metingen van de sliphoek van voertuigen voor meerdere bedrijven en instanties betaalbaar en toegankelijk worden. Deze metingen dragen bij aan het beoordelen en verbeteren van de voertuigveiligheid.

Ingredients4Health
Ingredients4Health is actief in natuurlijke voedingsmiddelen ter verbeteringen van de gezondheid. Zij willen een nieuw melk vervangend product op de markt brengen, wat onder licentie in Boxmeer wordt geproduceerd. Deze lactosevrije melk wordt gemaakt van speciale lijnzaadolie, is 100% natuurlijk en voldoet aan vele gezondheidsclaims. Het product wordt tevens gekoppeld aan het ‘Klaartje Derks fonds’.

Elzenfarm
Elzenfarm, speler op de markt van melkveehouderij, spant zich in voor de ontwikkeling van een nieuwe ploegmethode. Door te ploegen met een eg als alternatief voor een vorenpakker of aandrukrol wordt de grond omgekeerd en verkruimelt. Deze ploegmethode verbruikt minder brandstof, voorkomt dichtslempen van de grond en verbeterd de benutting van mineralen, waardoor de gewassenopbrengst verbeterd.

Geurts Hout
De werkzaamheden van Geurts Hout BV variëren van exclusieve trappen tot speciale betimmeringen en restauratiewerk. Zij staan nu tevens klaar voor de productie van wandpanelen van gekloofd hout, een nieuwe duurzame vorm van wandbekleding waarbij gewerkt wordt met gerecycled zaaghout. De uitvoering zal plaats vinden door mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Stichting Dedicon
Stichting Dedicon helpt organisaties bij het aanbieden van informatie en lectuur op maat, zoals gesproken kranten, brochures in braille en digitale schoolboeken voor dyslexiesoftware. Ter bevordering van de leesvaardigheid van moeilijk lezende leerlingen willen zij de applicatie ‘LEZERGAME’ ontwikkelen. De canon van de jeugdliteratuur zal door lezen en luisteren tegelijkertijd ook voor hen beschikbaar worden.

FysioSupport
FysioSupport is een aanbieder van fysiotherapiebehandelingen voor diverse lichamelijke klachten. Naast de huidige mogelijkheden willen zij nu ook oefen- en trainingsruimtes creëren met een aangepaste atmosfeer, de zogenoemde hoogtekamers. Trainen in een zuurstofarme omgeving geeft extra prikkels aan het herstelmechanisme van het lichaam, waardoor behandeling effectiever worden.

De Haas
Bakkerij de Haas uit Haps is regionaal bekend om het vervaardigen van brood en banket. Om in een kortere tijd meer te kunnen produceren willen zij de banketproductie stroomlijnen en efficiënter organiseren middels lopende banden, vulmachines en vaste werkplekken. Deze productiemethode verbetert de concurrentiepositie, waardoor nieuwe markten betreden kunnen worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant