Veel aanstormend talent op Copa del Agatha

Voetbal 71 keer gelezen
SINT AGATHA – Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat de Copa del Agatha (in 2009) haar eerste toernooi-editie beleefde. Inmiddels is het toernooi uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende voorbereidingstoernooien in Nederland. Ook deze zomer – op zaterdag 11 en zondag 12 augustus – komt het nodige voetbaltalent naar Sint Agatha. Zo geeft de nationale ploeg van Chili onder 19 jaar acte de presence. De Zuid-Amerikanen treffen op het vernieuwde sportcomplex De Agaat de leeftijdsgenoten van Feyenoord Rotterdam, Racing Genk (België), Sunderland (Engeland), Wisla Krakow (Polen) en VVV-Venlo.

[image=146799]

Vanaf dag één roept de organisatie van het juniorentoernooi dat de Copa del Agatha voor voetballiefhebbers een kennismaking is met de talenten van de toekomst. Inmiddels kan de organisatie ook een indrukwekkende lijst overleggen met spelers die eerst hun kunsten vertoonden op de grasmat in Sint Agatha en inmiddels zijn doorgebroken in het betaald voetbal. “We roepen het inderdaad al langer”, erkent toernooivoorzitter Bob Thomassen, “maar het is natuurlijk wel prettig dat het ook zo blijkt te zijn.” Thomassen doelt onder andere op Jetro Willems. De PSV’er speelde in 2009 met Sparta op de Copa del Agatha en maakte afgelopen zomer zijn debuut in het Nederlands Elftal op het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne.

Talenten
Andere doorgebroken talenten die op de Copa del Actief waren, zijn Navarone Foor (NEC Nijmegen), Miquel Nelom (Feyenoord), Eliaquim Mangala (Benfica), Arnor Angeli (Standard Luik), Marnick Vermijl (Manchester United), Marten de Roon (SC Heerenveen) en Julian Draxler (Schalke 04). “En niet te vergeten de jongens van Botafogo FR, die inmiddels ploeggenoot zijn van Clarence Seedorf”, lacht Thomassen. “En Rafael Milton (uitgeroepen tot beste doelman Copa del Agatha 2009, red.) is onlangs voor het eerst opgeroepen voor het Braziliaanse elftal! De volledige lijst van alle doorgebroken spelers is te vinden op onze website www.copadelagatha.nl.”

Deelnemersveld
Naast Chili onder 19 jaar – dat het toernooi begint als favoriet voor de titel – vaardigen ook de (inter)nationale topclubs Feyenoord, Racing Genk en Wisla Krakow hun A-juniorenteam af. Het deelnemersveld wordt gecomplementeerd door VVV-Venlo/Helmond Sport en het Engelse Sunderland AFC. “Een deelnemersveld waar we trots op zijn”, aldus Thomassen. De voorgaande edities van de Copa del Agatha werden gewonnen door respectievelijk Standard Luik (België), Botafogo FR (Brazilië) en Shakthar Donetsk (Oekraïne).

[image=147205]

Toegankelijk
De Copa del Agatha gaat er prat op dat het evenement ‘in tegenstelling tot veel vergelijkbare toernooien’ goed toegankelijk is voor het publiek. “Er zijn al entreekaarten verkrijgbaar vanaf 5,00 euro, de consumptieprijzen liggen laag en mensen kunnen gratis hun auto parkeren”, zegt Thomassen. “Dat lijkt vanzelfsprekender dan het ook daadwerkelijk is. Bovendien zijn er ook nog diverse randactiviteiten op het sportpark die geheel gratis zijn.”
Surf voor meer informatie naar www.copadelagatha.nl, volg het toernooi via http://twitter.com/CopadelAgatha of wordt vrienden van de Copa op Facebook.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant