Afbeelding

Historische motorraces rond kasteel Aldendriel

Sport 42 keer gelezen
MILL - Het sfeervolle gelegenheidscircuit rond kasteel Aldendriel in Mill is zondag 29 juli weer het strijdtoneel van de HMV races van de Historische Motorsport Vereniging. De races zijn in trek bij het motorminded publiek en natuurlijk ook de wegracers.

De snelheid speelt bij de HMV races een ondergeschikte rol. Bij deze regelmatigheid races is het niet zo dat de snelste rijder wint. Diegene die in zijn klasse de beste gemiddelde snelheid rijdt wordt winnaar. Er zijn diverse raceklassen van 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, 750cc tot en met zijspannen.

[image=220432]

Voor de kijkers is een gratis kijkje op het rennerskwartier naast het kasteel een must. Iedereen toont graag zijn machine en men kan vaak tekst en uitleg krijgen van de deelnemers. Er zijn vele beroemde motoren te zien waarmee vroeger in de echte races en zelfs in de Grand Prix´s successen werden behaald.

[image=115522]

Naast de rijders van de HMV zijn er ook demo´s waarin ook Henk van Kessel. meerijdt Onlangs stal de Millse 50cc wereldkampioen uit 1974 weer de show in het Engelse Goodwood waar hij met 175 wereldkampioenen te gast was voor 200.000 (!) toeschouwers over het hele weekend. Ook Erik Bolt en Hans Veldwijk uit Mill en Gravenaar Theo Reijnen zijn fervente HMV rijders.
De HMV-races hebben een laagdrempelig karakter. De entree voor volwassenen vanaf 16 jaar bedraagt slechts 5 euro. Jeugd tot 16 jaar heeft zelfs gratis toegang. De trainingen beginnen om 10.30 uur, de races volgen vanaf 12.45 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant