Afbeelding

Keersluis als reclamebord Cuijk

Algemeen 54 keer gelezen
CUIJK - De keersluis tussen de Maas en de Cuijkse haven is sinds kort voorzien van een afbeelding waarop te zien is wat er allemaal achter de sluisdeur te vinden is. De afbeelding is bedoeld om recreanten te laten zien dat er meer te vinden is dan alleen de direct zichtbare haven. Er zijn juist talloze mogelijkheden voor recreatie.

De keersluis is bedoeld om de bewoners die binnendijks wonen inclusief hun eigendommen te beschermen tegen hoge waterstanden in de Maas. Dit gebeurt gemiddeld ongeveer twee keer per jaar.Maar de keersluis is natuurlijk ook een markante constructie voor voorbijvarend scheepvaartverkeer. Dat maakt de sluis ook geschikt om de mensen die er voorbij komen te wijzen op de mogelijkheden van het gebied erachter.

[image=220429]

In het voorbij varen was alleen een beeld van de achterliggende haven te zien. Hoewel een florerend industriegebied, nodigt deze aanblik de recreant niet uit om te ontdekken wat er zich achter de sluisdeur bevindt. Daarom is gekozen om de sluisdeur op te sieren met een afbeelding van de charme van het gebied achter de haven, de Kraaijenbergse Plassen en de Heeswijkse Plas. Je ziet op de bewerkte foto een zonovergoten plaatje van het plassengebied. Zo zie je dat het een mooi gebied is om te zwemmen, dat er prachtig gewoond kan worden aan het water en dat je er heerlijk met de boot kunt ronddobberen of -zeilen, of aan kunt leggen in de jachthaven. Verder zie je aan de bekende Martinuskerk dat het centrum van Cuijk niet ver weg is. Aan de zijden van de foto zijn pictogrammen weergegeven van de aanwezige voorzieningen en mogelijkheden, zoals kamperen, wandelen, fietsen, restaurants en winkels.
Op korte termijn wordt er langs de vaarroute na de keersluis, richting de plassen, verdere bewegwijzering aangebracht. Hierbij worden dezelfde pictogrammen gebruikt.
De gemeente Cuijk kiest er hiermee voor het plassengebied nadrukkelijk in de schijnwerper te zetten. De plassen, ontstaan door afgravingen, zijn een belangrijk onderdeel van het toeristische gezicht van de gemeente en de regio.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant