Afbeelding

Verdubbeling opbrengst goede doelen

Algemeen 94 keer gelezen
NIJMEGEN – De sponsorlopers hebben in de Vierdaagse van Nijmegen bij elkaar meer dan 359.000 euro bij elkaar gewandeld, een bedrag dat nog kan oplopen door giften die nog moeten worden verwerkt. De opbrengst betekent ruim een verdubbeling van 2011, toen voor het eerst voor goede doelen kon worden gewandeld.

In totaal hadden zich 178 verschillende goede doelen aangemeld, waarvan sommige wandelaars overigens voor het zelfde doel liepen zoals voor de spierziekte ALS. De hoogste opbrengst werd gehaald door Rolf Heijnen, die 15.200 euro bij elkaar liep voor het Diabetesfonds.

[image=220375]

Regionaal
Ook de regionale wandelaars voor goede doelen deden het goed. Zo verzamelden de wandelaars van de Stichting Graancirkel Oploo onder aanvoering van Jos Verschuuren en Henny Lenkens 2.256 euro voor de herinrichting van de ontmoetingsruimte van zorgcentrum Op ’t Hoogveld in Sint Anthonis. Dit bedrag zal verder oplopen, want enkele sponsorbedragen moeten nog worden gestort.
Ton Elders uit Heijen, die de Nina Foundation (onderzoek naar Angelman Syndroom) met zijn vierdaagsedeelname steunde, stond zaterdag op een score van 1712 euro.
Hein van Hout uit Cuijk genereerde tijdens de vierdaagse voor The Dreams in Africa Foundation. De 1.355 euro die hij bijeen wandelde is bestemd voor de bouw van een nieuw kindertehuis in Ghana.
Beroepsmilitair René Traas uit Langenboom wist 1.099 euro aan sponsorgeld te verzamelen voor de Stichting ALS. Samen met Anneke liep hij voor haar hartsvriendin, die ALS heeft.
En Suzanne en Saskia Kerstens uit Mill, twee van de deelnemers die eveneens geld bijeen wandelden voor de Stichting ALS, brachten 1002 euro bij elkaar.

Ronde Tafel
Ook dit jaar werd er door 150 wandelaars gewandeld namens de Ronde Tafel. Dit keer was gekozen voor de Fahari Foundation, die weeskinderen in Kenia ondersteunt. De actie van de Ronde Tafel staat los van de Vierdaagse sponsoractie. De opbrengst wordt vanavond, tijdens het traditionele Blarenbal bij Riche, bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant