Afbeelding

Gemoedelijkheid troef op de Wedren

Sport 54 keer gelezen
NIJMEGEN/BOXMEER – Het was sfeervol en gezellig, maandag op de Wedren, de centrale locatie van de Wandelvierdaagse van Nijmegen. Nadat hier zondag al 17.000 wandelaars hadden ingeschreven, haalden de overige 28.000 lopers hier maandag hun startkaart op.

[image=219908]

De doorstroming liep bijzonder vlot, mede door de uitstekende logistiek en de gesmeerde organisatie van het grootste wandelevenement van Nederland. Tientallen startbureaus, met heldere aanduiding, werden bemand en bevrouwd door vriendelijke vrijwilligers. In de bureaus werden de startbewijzen van de deelnemers gescand, de startkaart uitgedeeld, het polsbandje met QR-codes om de arm bevestigd en er werd een servicetasje uitgereikt.

[image=219910]

Op het middenterrein, waar de wandelaars door elkaar krioelden, liepen ook diverse cameraploegen. Hubert Bruls, de nieuwe burgemeester van Nijmegen, werd op de voet gevolgd door een ploeg van ‘Een Vandaag’. En tv-persoonlijkheid Harm Edens deed voor de camera van TV Gelderland zijn verhaal.

[image=219911]

Vele wandelaars namen nog een zit op het immense terras op de Wedren, om te genieten van een kop koffie of een ander drank. Zo werd een voorschot genomen op de vier wandeldagen die vanaf dinsdag voor de deur staan. Nog één nachtje slapen en dan is het zover en op deze dag staat volgens goede traditie de Dag van Elst op het programma.

[image=219909]




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant