Afbeelding

Kraay: 'JVC moet weer een Plan B hebben'

Voetbal 51 keer gelezen
CUIJK - Het was drukker dan normaal op de jaarlijkse persdag van topklasser JVC Cuijk. Omroep Brabant gaf toe dat hun komst vooral te maken had met de aanwezigheid van de nieuwe technische directeur op De Groenendijkse Kampen. "Normaal doen we alleen betaald voetbal maar nu Hans Kraay hier is komen we toch even kijken."

[image=219792]

Vijf spelers van de 23-koppige selectie ontbraken overigens wegens vakantie. Kraay zélf was uiteraard wel van de partij. Samen met zijn vaste trainer Piet de Kruif heeft hij zich goed kunnen voorbereiden op zijn nieuwe job. Ze zagen JVC al regelmatig spelen en konden dan ook analyseren wat deze groep nog nodig had. Kraay: "Ten eerste wil ik zeggen dat onze voorganger Jan van Deinsen hier uitstekend werk heeft verricht. Jan is een echte vakman. Toch knepen we 'hem' nog enigszins toen na de winterstop wel érg veel werd verloren. Gelukkig hield Jan er JVC er alsnog in waar we erg dankbaar voor zijn."

[image=219793]

Jongen van de staantribune
Het is te merken dat Kraay duidelijk nog geen zin heeft om in te gaan op zaken als hoe zijn team precies gaat spelen maar hij wil wel het volgende kwijt. "Ik ben een jongen van de staantribune. Ik wil dat JVC binding heeft met de supporters, ik was teleurgesteld in het aantal toeschouwers wat ik hier het laatste jaar heb gezien. Dat moeten er meer worden. Dat ligt niet aan hun maar daar moeten we zelf aan werken. Ik heb er daarom voor gekozen dat wij oefenwedstrijden gaan spelen tegen zoveel mogelijk clubs hier uit de directe regio. Vaak wordt er gezegd dat zij respect voor JVC moeten hebben maar ik denk dat we andersom moeten denken. Wij als JVC moeten uitstralen dat wij héél veel respect voor hun hebben." Misschien is het dan een idee om de mooie kuipstoeltjes van de Weijers-tribune te vervangen voor staanplaatsen? Kraay, met een knipoog: "Als het moet rossen we die eruit."

[image=219795]

Plan B
Ondanks dat Kraay dus veel respect heeft voor zijn voorganger is hem wel iets opgevallen. Een puntje van kritiek wat hij ook meteen richting Oranje wil uiten. "Als voetbalteam moet je met een bepaalde taktiek het veld ingaan. Als het echter niet loopt dan moet je ook een 'Plan B' hebben. Dat miste ik bij JVC vorig jaar maar ook bij het Nederlands elftal op het EK. We gaan hier de komende tijd hard aan werken, ik als technisch directeur en Piet op het veld." Dus de doelstelling is bij de eerste vier komen en gemiddeld een paar honderd man meer publiek? "Haha. Dat zou ik niet zo cru willen stellen maar in die richting moet je wel denken." Overigens laat de TD weten dat er wellicht een verkeerd beeld is ontstaan betreffende het nieuwe budget van de club. "Ons budget is namelijk hetzelfde als vorig jaar. Daarmee lopen we ver achter op andere verenigingen als bijvoorbeeld Achilles, Treffers en Lienden."

[image=219794]

Plaatjes en trainen
Na het gebruikelijke plaatjes schieten van de spelers en begeleiding was het dan eindelijk tijd om te gaan trainen. Een rondootje ging het groepsgesprek vooraf waarin de spelers van JVC Cuijk zittend op het gras de eerste toespraak van het nieuwe jaar moesten verwerken. In Cuijk is men er klaar voor.(WR)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant