Afbeelding

Babbelen met de spelers van JVC Cuijk

Voetbal 49 keer gelezen
CUIJK - Op zo'n jaarlijkse persdag is het altijd makkelijk om wat spelers aan te schieten. Duidelijk werd dat nog niet alle spelers helemaal fit zijn maar ook dat iedereen er erg veel zin in heeft. De selectie heeft met elf nieuwelingen en vele vertrekkers een metamorfose ondergaan.

[image=219806]

Opvallende verschijning is de pas 18-jarige doelman Joris van Gerwen die van MVC De Mortel overkwam. Van Gerwen heeft het lichaam en de uitstraling van een tienkamper maar staat pas een jaar of drie onder de lat. Van Gerwen: "Ja, eerst voetbalde ik maar toen onze keeper bij MVC geblesseerd raakte wezen ze naar mij. Dat ging vervolgens vrij goed. Ik trainde de laatste tijd al bij Gemert mee en ben ook op stage geweest bij Hans Segers (ex-doelman PSV - wr) die bij Fulham zit. Een schitterende ervaring. Vervolgens adviseerde hij mij hogerop te gaan maar na contacten met FC Eindhoven leek het toch dat ik bij MVC bleef. Bij Gemert waren ook niet echt uitzichten voor mij waarna uiteindelijk JVC zich meldde. Hoewel ik natuurlijk te maken heb hier met een ervaren doelman als Martijn van Strien ben ik wel een type die voor de positie van 1e doelman gaat. Maar ik ga eerst eens hard trainen."

[image=219809][image=219808]

Danny van Raay komt er weer aan
Linker centrale verdediger Danny van Raay raakte een half jaar geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie toen hij bij De Treffers-uit lelijk terechtkwam vanuit een luchtduel. Van Raay: "Het gaat nu best goed. Ik doe vanaf volgende week mee met rustige spelletjes, zonder duels. Ik hoop er over een maand of twee weer helemaal bij te zijn." Zijn voorbij lopende broer Robby kampte ook met vele ongemakken. Robby van Raay: "Ik hoop nu eindelijk weer eens alle wedstrijden mee te doen. Ik voel me goed." Voor Matthias van Zanten ziet het er minder goed uit. Van Zanten heeft nog steeds veel last van zijn linkerenkel maar is voorlopig toch weg want hij gaat voor studie naar de Verenigde Staten. Van Zanten: "20 augustus vertrek ik en dan kom ik 22 december weer terug. Als ik terug kom hoop ik weer topfit te zijn, deze blessure is echt vervelend. Ik denk dat ik het kapot gelopen heb door te lang door te gaan met hevige pijn."

[image=219807][image=219803]

Jorrit Ritzen en Rob Zegers
Opvallende nieuweling is ondermeer Jorrit Ritzen. De 27-jarige linksbenige verdediger komt over van EVV. Ritzen: "Bij EVV haakten wat sponsors af waardoor de selectie kwalitatief minder gaat worden. Ik heb niet meer de ambitie om in het betaalde voetbal te spelen (stond eerder twee jaar bij MVV onder contract - wr) waardoor JVC op het perfecte moment kwam. Ze hadden ook interesse in Jeroen Evelein maar uiteindelijk ben ik dus gekomen. Ze weten wat ze aan me hebben en ik ga proberen mezelf in het team te spelen." Misschien komt hij dan wel naast rechter centrale verdediger Rob Zegers te staan. Zegers (32) hoopt dat hij weer helemaal fit is. Zegers: "Met lopen heb ik nu geen last van mijn enkel dus dat is veelbelovend. Hopelijk zet zich dat door als we harder gaan trainen. Ik hoop van achteruit weer van waarde te zijn voor JVC, het middenveld is denk ik voor mij voorbij. Zo realistisch ben ik wel, op die plek ben ik meestal na een helft helemaal op. Ben wel blij dat het weer begint, ik heb er zin in."

[image=219802]

Twee Udenaren
Naast Van Zanten herbergt de selectie van JVC met Sam Wassenberg en Randy Hofmeijer nog twee echte Udenaren. Wassenberg: "Er zal hier veel harder getraind worden dan bij UDI'19. Lekker drie keer in de week vol aan de bak, ik heb daar enorm veel zin in. Ik ga voor een plek als spits." Randy Hofmeijer hoort inmiddels bij het meubilair op de Groenendijkse Kampen en kijkt het allemaal geroutineerd aan. "Een nieuw seizoen. Een nieuwe groep ook, we zullen de komende oefenwedstrijden nodig hebben om het een en ander op elkaar af te stemmen. We hebben behoorlijk wat nieuwe spelers." Uit Veghel kwam Mehmet Dingil over. (WR)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant