Afbeelding

Metameer zwaait drie ervaren collega’s uit

Onderwijs 186 keer gelezen
STEVENSBEEK - Metameer heeft aan het eind van dit schooljaar afscheid genomen van drie collega’s die met pensioen gaan. Carla Berkers, Clemens Widlak en Boy Haentjes zijn samen goed voor 112 jaar onderwijservaring. Zij hebben hun verdienstelijke loopbaan erop zitten bij Metameer of een van haar voorgangers. Duizenden leerlingen hebben mogen profiteren van hun kennis en inzicht in de natuur-/scheikunde, techniek of biologie.

Passie voor het leren is wat de drie vertrekkende collega’s bijna veertig jaar heeft verbonden met het onderwijs. Eigen kennis en inzicht willen overdragen, werken met je handen of de fascinatie voor ‘het weten’ willen delen met de leerlingen. Dit typeert de manier van lesgeven van Carla Berkers, Clemens Widlak en Boy Haentjes.

[image=218388]

Ontdekkingsreis
Carla begon haar schoolloopbaan in 1974 in het nijverheidsonderwijs. Later doceerde zij het vak ‘kennis der natuur’. Carla heeft in de klas de leerdiscipline hoog in het vaandel staan. Zij heeft in al die jaren heel wat leerlingen kennis en inzicht bijgebracht in het vak biologie en het vak NASK.
Clemens heeft samen met zijn collega techniek het vak techniek geïmplementeerd in de basisvorming. Hij heeft generaties leerlingen de creatieve kant van techniek laten ervaren en afgerekend met het negatieve zelfbeeld van de theoretische leerlingen dat zij twee linkerhanden zouden hebben.
Boy is een wetenschapper pur sang die de leerlingen de wetenschap zelf wil laten ervaren. Hij trok regelmatig met hen de natuur in zowel in Nederland als in Frankrijk en België. Want in zijn onderwijsfilosofie is de kennis van het weten een fascinerende ontdekkingstocht waar hij anderen graag deelgenoot van wil maken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant