Afbeelding

Motorcrossweekend op Radiocircuit

Sport 68 keer gelezen
STEVENSBEEK - Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli wordt op het Radiocircuit in Stevensbeek door Motorclub OMC Oploo de jaarlijkse motorcrosswedstrijd georganiseerd. Daar zullen de coureurs van Motorsport Organisatie Nederland tegen elkaar in het strijdperk treden.

Zaterdags is er een jeugdwedstrijd en daarin komen maar liefst in totaal 9 verschillende klassen aan de start. Op zondag tijdens de nationale wedstrijd komen nog eens 7 verschillende klassen aan de start, en tellen alle wedstrijden mee voor het kampioenschap.

Programma
Honderden deelnemers uit het hele land zullen aanwezig zijn op het Radiocircuit.
Op zaterdag zullen verdeeld over 8 verschillende jeugdklassen, de allerkleinste coureurs (vanaf 6 jaar) de spits afbijten. Daarnaast komen ook de veteranen/liefhebbersklasse aan de start, met daarin een deelname van OMC leden welke op sportief vlak gaan strijden voor de eer en trofeeën.
Op zondag is er weer een vol programma met 7 klassen; de Quads Nationalen, Quads Inters, MX2 Senioren, MX2 Nationalen, MX2 Inters, Zijspannen Nationalen en Zijspannen Inters.
Alle klassen met uitzondering van de MX2 Inters strijden voor het Nationale Kampioenschap.
Daarnaast zal in de pauze er een demo gereden worden van de "Kids and Sidecars". Dit zijn jonge coureurs en bakkenisten met hun kleine zijspannen die graag in de voetstappen willen treden van de wereldkampioenen zoals Rikus Lubbers, Ton van Heugten en Daniel Willemsen.
Het publiek kan dus weer een hele dag genieten want er staan heel veel wedstrijden op het programma. Vooral met de druk bezette zijspan klasse wordt dit een van de smaakmakers van dit weekend.

Regiorijders
Hoewel er rijders uit heel Nederland van de partij zullen zijn zal men toch ook veel deelnemers uit de regio aan de start zien. Op zaterdag rijdt clublid Erik de Bruin (Gemert) in de klasse 85cc kleine wielen, waar hij momenteel bovenaan staat voor het kampioenschap in zijn klasse.
In de veternanen/liefhebbersklasse komen ook een aantal leden van Motorclub OMC Oploo aan de start, te weten OMC voorzitter Theo Zegers, Peter Zegers, Jan Zegers, Willie Nabuurs en John Venhuizen (allen uit Sint Anthonis).

[image=218344]

In de diverse klassen op zondag, welke meetellen voor het Nationale kampioenschap, zien we o.a. de namen van clubleden Tom Vollenberg (Westerbeek) en Bram Goedhardt (Grave) en nog veel meer coureurs uit de directe omgeving aan de start.
In de zijspanklasse Inters zijn er diverse gegadigden voor het podium.
De combinatie Ton van Keulen / Marcel van Wanrooy (OMC lid) staan aan de leiding van het kampioenschap, maar worden op de voet gevolgd door Patrick Greup / Ronnie Meulenbroek.
In de zijspanklasse Nationalen zullen Olaf van Dommelen / John van Loosbroek (OMC clublid) ongetwijfeld graag voor eigen publiek willen schitteren.
Bij de "Kids and Sidecars" zullen onze jongste clubleden Bjorn en Sten van den Heuij uit Venray in actie komen.

Het publiek kan zoals altijd de wedstrijden prima volgen vanaf de overzichtelijke taluds van de geluidswallen. Ook verder langs de baan zijn uitstekende plaatsen voor de toeschouwers die niets hoeven te missen.
Het circuit is gelegen aan de Radioweg te Stevensbeek.
De aanvang van de trainingen op zaterdag is om 09.00 uur en de eerste wedstrijden beginnen rond 11.00 uur terwijl op zondag de trainingen om 09.30 en wedstrijden rond 11.30 aanvangen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant