Afbeelding

Zorgen over aangezicht Sambeek

Politiek 19 keer gelezen
SAMBEEK - Burgemeester Karel van Soest (van de gemeente Boxmeer) deelt de zorgen van de Dorpsraad Sambeek over de ‘verrommeling’ van het voormalige Rabobank-gebouw aan het Pastoor de Vochtplein en de oude pastorie aan de Grotestraat in Sambeek. De gemeente heeft de eigenaren nu een brief gestuurd om de verloedering van beide panden aan te pakken en daarmee het aangezicht van Sambeek te verbeteren.

[image=218220]

Uit notulen van de Dorpsraad Sambeek blijkt dat de aannemer heeft aangegeven dat vóór 26 april het puin opgeruimd zou worden. Maar wie nu - twee maanden later - langs het voormalige pand van de Rabobank (eigendom van Peter Cremers Holding) loopt, moet zich nog steeds langs metershoog gras, stenen en plastic pijpen worstelen. “Blijkbaar voelen mensen geen remmingen meer om openbare ruimtes oogbaar te houden”, herkent Van Soest de klacht van de dorpsraad. “Juist ondernemers en bedrijven zouden zich geroepen moeten voelen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Maar ondanks herhaaldelijke verzoeken zijn ze helaas nog niet tot actie overgegaan.”

Oproep
Ook de voormalige pastorie aan de Grotestraat (De Schelde Kroon) in Sambeek dreigt te verloederen. Van Soest: “Naar beide eigenaren is nu een brief uitgegaan. Weliswaar heeft deze brief geen juridische gronden, maar ik vind wel dat het gezegd moet worden. En als er niet op de brief gereageerd wordt, dan spreek ik ze daar op aan, eventueel openlijk.”

Versloffen
Op het Pastoor de Vochtplein staan nieuwbouw- appartementen gepland, maar (mede) door de crisis blijven bouwactiviteiten uit. “Dan kunnen ze er ook mooie platen voorzetten, zoals in meerdere plaatsen wordt gedaan”, vervolgt Van Soest. “Door het te laten versloffen, wordt het vaak ook eromheen direct zo’n zooi en gaat de kwaliteit van de leefomgeving verder omlaag. Daarom: houd het alsjeblieft netjes!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant