Afbeelding

'Het is aantrekkelijk voor JVC Cuijk te spelen'

Voetbal 47 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk heeft de gehele technische staf en medische staf vastgelegd voor het komende seizoen. Het betreft hier niet alleen de trainers/verzorgers van JVC Cuijk 1, 2 en 3, maar ook de trainers van alle selectieteams van de jeugdafdeling. Hiermee maakt JVC Cuijk een keuze voor het opleiden van de jeugd met als doelstelling uiteindelijk een aantal lokale talenten in de selectie voor het eerste elftal te krijgen. Ook wil JVC Cuijk de binding versterken, zodat ook in de andere teams op een goed niveau gesport kan worden.

[image=213124]

Marco Jansen, voorzitter van de technische commissie, zegt hierover: "Er is in het verleden bewust gekozen om de jeugdopleiding te verlengen tot en met 23 jaar, omdat de stap van de A-junioren naar de senioren (en met name het eerste elftal) erg groot is. Door dan extra aandacht te geven aan deze leeftijdscategorie denken we meer kansen en tegelijkertijd de combinatie prestatie/plezier te kunnen bieden. Dit heeft zich afgelopen jaar geuit in het doorstromen van een speler uit de eigen opleiding naar de selectie van JVC Cuijk 1 en ook aankomend jaar zijn er een aantal spelers uit de eigen opleiding die onderdeel gaan uitmaken van de selectie van JVC Cuijk 1. Tegelijkertijd geven we erg veel aandacht een de D-, E- en F-categorie. Dat is de leeftijd waarop spelers zich snel ontwikkelen. Door juist te richten op plezier en beleving in combinatie met het ontwikkelen van balgevoel."

Ervaring
Bij de jeugdteams kiest JVC Cuijk voor trainers die ruime ervaring hebben in het trainersvak en bewust kiezen om als jeugdtrainer werkzaam te zijn. Daarnaast kiest de Cuijkse Topklasser er ook dit jaar voor om zoveel als mogelijk zelf opgeleide trainers aan zich te binden. Dit alles moet geborgd worden door de inzet van de Technisch Coördinator Opleidingen. Janssen: "Om de verbinding over alle leeftijdscategorieën te borgen en de jeugdopleiding een professioneler karakter te geven hebben we een aantal jaren geleden een Technisch Coordinator Opleidingen aangesteld. Zijn taak is het om de trainers te begeleiden (zowel voor de selectie- als de schaduwteams), de interne scouting te coördineren en ondersteunend te zijn aan het technisch beleid."

Keerzijde
Gevolg van een goede jeugdopleiding is dat er relatief veel junioren worden gescout door betaald voetbal organisaties (BVO's). "Enerzijds is dit iets om best trots op te zijn, anderzijds is het best jammer om zo’n jongens te zien gaan. Tegelijkertijd zien we dat onze jeugdopleiding aantrekkelijk is voor talentvolle spelers uit de regio, getuige het aantal aanmeldingen. De structuur zit goed in elkaar, de begeleiding is goed en je kunt op een passend niveau sporten."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant