Afbeelding

Laatste dorpskroeg Middelaar sluit

Zakelijk 24 keer gelezen
MIDDELAAR - Kleine cafés beleven moeilijke tijden en worden met sluiting bedreigd. Pedro Peters Sengers en zijn partner Jojanneke draaien op zaterdag 23 juni de deur van hun Café Kiste Trui in Middelaar op slot. De 900 zielen tellende kern is dan voor het eerst sinds decennia verstoken van een dorpskroeg.

[image=216765]

Een illusie armer en wat ervaringen rijker, blikt de enthousiaste kastelein Pedro terug. “Ik heb veel geleerd en durf nu dingen te doen die ik eerder niet durfde.”

Moeizaam
Pedro Peters Sengers werkte in een hotel op Vlieland toen hij in 2007 geattendeerd werd op de vrijkomende kroeg Kiste Trui in zijn geboortedorp. “Ik gaf me na een goede oriëntatie en toegezegde steun vanuit het dorp vier jaar de kans de zaak winstgevend te maken. Dat is onder andere door de hoge huur- en bijkomende lasten, het rookverbod en stijgende drankaccijnsen niet gelukt. Verder ontdekte ik na een half jaar dat de vorige eigenaar de financiële zaken mooier voorspiegelde dan deze werkelijk waren.”

[image=216766]

Pedro Peters Sengers erkent dat in Middelaar niet de noodzakelijke omzet is te halen om tenminste quite te spelen. “Het afgelopen jaar was het beste maar dat was omdat het gemeenschapshuis door nieuwbouw niet beschikbaar was.” Nu het MFC De Koppel geopend is, houdt de kastelein de deur van Kiste Trui niet langer open. “Daar is een fraaie bar waar iedereen een borrel kan drinken. Ik heb de huur opgezegd en de inventaris verkoop ik. Ik wil als zzp-er in de horeca een boterham verdienen. Ik wil met Pedro Serveert wensen van klanten aan huis verwezenlijken. Dat was in 2007 al mijn plan B. Of er een nieuwe uitbater komt, moet de huurbaas maar regelen. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat een nieuwe eigenaar in financiële problemen komt”, besluit het strijdvaardige horecadier.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant