Afbeelding

De Weijer gegund aan 'Plan Kissels'

Kunst en cultuur 61 keer gelezen
BOXMEER - Cultureel Centrum De Weijer wordt per 1 oktober 2012 overgedragen aan 'Plan Kissels'. De gemeente Boxmeer heeft het plan van Stella Linders en Peter-Paul Kissels als beste beoordeeld en gaat nu de onderhandelingen met het Boxmeerse ondernemersduo beginnen. 'Plan Kissels' wil vier ton investeren in De Weijer. In het plan wordt eveneens gesproken van werkgelegenheid voor 24 personen en behoud van het Weijertheater.

[image=216731]

Voor de exploitatie van de Weijer wil het Boxmeerse college van B&W in eerste instantie de mogelijkheid onderzoeken om met Kissels en Linders van het plan ‘een geschiedenis met toekomst’ tot een concessieovereenkomst te komen. Ook wil het college de mogelijkheid openhouden om onderhandelingen te voeren met de Boxmeerse initiatiefnemers van het plan ‘Jong…en Oud’ als er met de eerstgenoemden niet tot besluitvorming kan worden gekomen. Verdere gesprekken met CMN-groep uit Rosmalen acht het college niet zinvol. Dit staat in het raadsvoorstel van het college. Dit voorstel wordt behandeld in de raadsvergadering van 28 juni. Begin oktober zou de overname plaats moeten vinden.

Reactie
Wethouder Willy Hendriks-Van Haren: "Als college zijn wij erg blij dat we zoveel ondernemerschap en creativiteit in onze gemeente hebben. Beide Boxmeerse partijen hebben enorm inspirerende ideeën voor dit mooie gebouw. De plannen van de heer Kissels en mevrouw Linders kunnen in een sneller tempo worden gerealiseerd. Vandaar dat we nu naar de gemeenteraad onze voorkeur hiervoor uitspreken."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant