Afbeelding

SamenLoop voor Hoop in 2013 naar Gennep

Algemeen 23 keer gelezen
GENNEP - In Gennep wordt sinds enkele maanden hard gewerkt aan de SamenLoop voor Hoop, een sponsorloop ten bate van het KWF die op zaterdag 8 en zondag 9 juni voor het eerst op sportpark De Heijkuul plaatsvindt. “Wij gaan de strijd tegen de gevreesde ziekte kanker aan, en denken met dit evenement 20.000 mensen naar Gennep te kunnen halen”, zegt Fred Verdijk, die met veertien leden van de KWF afdeling Gennep, de voorbereidingen voor de 24-uurs wandeltocht treft.

De SamenLoop voor Hoop waaide in 2006 naar Nederland (Borger in Drente) over uit de Verenigde Staten, waar het fenomeen in 1987 geïntroduceerd werd. “We zijn pas eens in Velhoven gaan kijken. Het was heel indrukwekkend”, zegt Fred Verdijk, “Er werd daar meer dan 160.000 euro ingezameld.”

[image=216724]

Sfeervol
De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandeltocht waaraan teams van tien tot twintig personen deelnemen. De wandelaars lopen in estafettevorm over een parcours. De teamgenoten die niet lopen, rusten uit of bemannen een stand waarin zij producten te koop aanbieden voor het goede doel. De lopers betalen elk 10 euro deelnemersgeld en worden gevraagd 90 euro sponsorgeld in te zamelen. De loop wordt geopend door mensen die de ziekte kanker overwonnen hebben of daar nog tegen vechten. “Dit zijn de survivors. Zij lopen de openingsronde en worden later, indien zij dat willen opgevangen op het terrein”, zegt Verdijk. “afsluitend lopen alle deelnemers de finale.” Sfeervol is ook de loop na zonsondergang. Het hoofdveld van De Heijkuul wordt omzoomd door papieren zakken met brandende waxinelichtjes. “Deze zakken worden voor 5 euro verkocht”, zegt Verdijk. Ook zijn er optredens van muziekgezelschappen en -koren uit de regio. “Van de opbrengst gaat 90% naar het KWF”, zegt Verdijk, “inschrijven kan nu al via een e-mail naar . Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant