Afbeelding

‘Burchten en Kastelen aan de Niers’

Kunst en cultuur 9 keer gelezen
GENNEP - Museum Het Petershuis in Gennep presenteert, in navolging van Schloss Rheydt bij Mönchengladbach (D) en het Rathaus in Geldern (D), de tentoonstelling ‘Burchten en Kastelen aan de Niers’. Deze bijzonder zomerexpositie loopt van 24 juni tot en met 19 augustus.

Tijdens deze expositie zijn in het Gennepse museum vele originele voorwerpen en documenten te bezichtigen die duidelijk maken dat het stroomgebied van de Niers met maar liefst 73 kastelen, paleizen en herenhuizen, behoort tot een van de Europese regio’s met het grootste aantal kastelen.
Een deel van de expositie zal worden gewijd aan de rivier Niers zelf. Talrijke kaarten en schrifturen weerspiegelen de bewogen geschiedenis van de 117 kilometer lange rivier die bij het Duitse Erkelenz-Kuckum ontspringt en bij Gennep in de Maas uitmondt. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van het Genneperhuis, gelegen aan de plaats waar de rivier uitmondt in de Maas. De opening van de tentoonstelling wordt, opgeluisterd met enkele bijzondere activiteiten, ingeleid in de raadzaal van het oude stadhuis in Gennep op zondag 24 juni vanaf 14.00 uur. De tentoonstelling ‘Burchten en Kastelen aan de Niers’ is voor het publiek te bezichtigen tot en met zondag 19 augustus.

[image=216719]

Opening
Het officiële deel van de opening op 24 juni van de expositie ‘Burchten en Kastelen aan de Niers’ vindt plaats in de raadzaal van het historische Stadhuis van Gennep. Die zal worden ingeleid door Dr. Stefan Frankewitz, curator van de tentoonstelling, en mevrouw Ingrid Voncken, wethouder voor Cultuur van Gemeente Gennep. De opening zal vocaal worden opgeluisterd door de kern van zangkoor Cecilia uit Ottersum en op een ludieke wijze door twee ridders van een historisch accent worden voorzien. Houd voor aanvullende en actuele informatie de website van Museum Het Petershuis in het oog (www.museumhetpetershuis.nl). Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep is voor het publiek geopend van woensdag t/m zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. De opening is op zondag 24 juni om 14.00 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant