Afbeelding

Nieuwbouw in De Valuwe (Cuijk) is klaar

Wonen 122 keer gelezen
CUIJK - Mooiland Maasland heeft vandaag 36 appartementen opgeleverd aan de Looiersgaarde in Cuijk-Noord. Vorig jaar startte de woningcorporatie met de bouw van deze appartementen. En vandaag, ongeveer een jaar later, hebben de eerste huurders de sleutels van hun appartement gekregen.

[image=216697]

De 36 sociale huurappartementen zijn onderdeel van de eerste fase van de herstructurering van de Valuwe. Mooiland Maasland realiseert er verschillende woningtypes met tenminste twee slaapkamers. De nultredenwoningen zijn met een lift bereikbaar en iedere huurder heeft een parkeerplaats in de parkeergarage.

Uitstraling
De kleurrijke gevelbeplating geeft de wijk een frisse uitstraling. "Er is veel belangstelling voor de appartementen. Logisch, want ze zijn ruim van opzet en zien er prachtig uit. De appartementen waren dan ook snel verhuurd", aldus Betty Vissers, woonconsulent bij Mooiland Maasland. "Dit jaar start ook de bouw van 10 eengezinshuurwoningen aan de Looiersgaarde en in ’t Hoefijzer en bereiden we de bouw voor van fase 2a in de Valuwe. We realiseren dan een medisch centrum, appartementen en eengezinswoningen."

Revitalisering
De Valuwe is een zogenaamde 'revitaliseringswijk' in Cuijk-Noord. Dit houdt in dat Mooiland Maasland samen met Gemeente Cuijk, Wijkraad de Valuwe en de bewoners de wijk aanpakt. Huizen worden gerenoveerd of gefaseerd vernieuwd en de leefbaarheid wordt verbeterd door diverse initiatieven van en met bewoners. Voorbeelden hiervan zijn de wijktelevisie en het wijktoneel, mede mogelijk gemaakt door de buurtbudgetten.
Ook door het plaatsen van het eerste bankje in het kader van het Social Sofa project, werken bewoners gezamenlijk aan de wijk. Voor meer informatie: www.devaluwe.nl .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant