Afbeelding

Klimtoren St. Patrick geopend

Algemeen 27 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Wethouder Jeroen Willems van de gemeente Sint Antonis en Gertie Fransen van scouting St. Patrick verrichten zaterdag 16 juni de officiële opening van de nieuwe klimtoren van scouting St. Patrick in Sint Anthonis.

Na een welkomstwoord van Gertie Fransen en een toespraak van wethouder Willems, verrichtten zij samen de officiële opening door met een Scoutszakmes het roodwitte lint door te snijden.

[image=216638]

Daarop werd de wenteltrap naar boven beklommen en gleeg de wethouder onder luid gejuich van de tijdelijke kabelbaan naar beneden.
Vervolgens was het geduld beoefenen voor de jeugdleden die een lange rij vormden om ook op die zelfde manier van de 10 meterhoge toren naar beneden te zweven. Het was zichtbaar dat dit een geweldige kik gaf. Nadat de kabelbaan zo voldoende ingewijd was door liefhebbers, kwam de klimwand zelf aan de beurt.

[image=216640]

Uit vier routes, aangegeven in verschillende kleuren, kon de jeugd naar boven klimmen. Daar zaten hele lastige stukjes tussen. Degenen, die het ‘zekeren’ (veiligstellen via klimtouwen) voor hun rekening namen, hadden een flinke klus te klaren. Het aantrekken van de tuigjes en opzetten van de helmen is een secuur werk, wat vooraf gaat aan de uiteindelijke klimpartij of afdaling via de kabelbaan. Om alles in veilige banen te leiden, heeft St. Patrick elf leiders en leidsters opgeleid via een klimcursus.
Iederee mag de toren vrij beklimmen om te genieten van het uitzicht. Voor het klimmen en tokkelen is toestemming en begeleiding nodig van St. Patrick. Bel hiervoor Twan Verhoeven: (0485) 80 09 06.

Speelterrein
Naast de klimwand werd deze middag ook het natuurlijk speelterrein in gebruik genomen. Hier zijn houten stapstenen uitgezet. Er kan worden gebalanceerd over boomstammen en een touwbrug worden overwonnen. Op het achterste gedeelte is lage aanplant gepoot om op den duur echt verstoppertje te kunnen spelen. tevens zijn er grotere bomen gezet, om op den duur echte klimbomen te krijgen!
Het terrein is nog in ontwikkeling. De bestemming hiervoor zal enigszins gewijzigd worden en dan kan dit terrein ontwikkelen tot een echt natuurlijk speelterrein, waar iedereen mag komen spelen.

Sponsors
Voor Scouting is een grote wens in vervulling gegaan, dankzij een legaat, dat zij ontvingen van oud-leidster Mariet Dekkers na haar overlijden, subsidie van Provincie Brabant en de Gemeente Sint Anthonis ,sponsoring van heel veel bedrijven, vermeld op een bord bij de klimtoren, en dankzij heel veel uren vrijwilligerswerk.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant