Afbeelding

Thomas Toonen uit Mill maakt 'Olympic App'

Onderwijs 24 keer gelezen
MILL - De MBO-raad heeft de afgelopen weken een actie opgezet welke in het teken stond van de Olympische en Paralympische Spelen en het Olympisch Plan 2028. Afgelopen weekend is hiervan de winnaar bekend gemaakt. Met zijn 'Olympische MBO Impressie' won Thomas Toonen uit Mill een dagarrangement naar de Olympische Spelen 2012 in Londen deze zomer.

[image=216618]

MBO-studenten van verscheidene opleidingen hebben op een creatieve manier invulling gegeven aan hun visie ten opzichte van het Olympisch Plan 2028 middels een Olympische MBO Impressie. De deelnemende scholen hebben vervolgens de beste, interessantste of mooiste impressie van hun school gekozen. Een landelijke jury heeft deze impressies beoordeelt en op 8 juni, tijdens de conferentie Vitaal MBO van het platform Bewegen en Sport op Papendal in Arnhem, is de winnaar bekend gemaakt. Deze landelijke jury bestond uit: Mark Monsma, Chiel Peters (beiden Program Office Olympisch Vuur 2028), Jan Faber, projectleider Bewegen en Sport MBO Raad en Hans van Egdom, themaleider Olympisch Plan MBO Raad.

'Olympic App'
Thomas Toonen uit Mill, student van Sint Lucas, mag zich de winnaar van een dagarrangement voor twee personen naar Londen noemen (aangeboden door Olympisch Vuur 2028). Zijn impressie: een Olympische Spelen App, werd gekozen uit alle inzendingen. Op de vraag van de jury of zo'n soort app niet al bestaat, geeft Thomas aan: "Ik heb gekeken in de App-store of er al een App was van de Olympische Spelen. Die zijn er wel, maar ze zijn helemaal niet uitgebreid. Ik wou deze App dus verbeteren met meer interactie met de gebruiker. Hij moest dus interactief worden, maar ook informatief."

Vakmanschap
De jury vindt het vakmanschap van zeer hoog niveau en de orginaliteit spatte van de app af. Daarnaast is de praktische bruikbaarheid erg hoog, aangezien de app snel gemaakt kan worden en makkelijk kan worden aangeboden via iTunes. Bovendien denkt de jury dat deze 'Olympic App' op korte termijn zelfs in de top drie van de meest verkochte apps staat! De app is op dit moment dus niet online te verkrijgen, maar wie weet wat de toekomst brengt. "Bij deze willen wij Thomas bedanken voor zijn leuke en inspirerende invulling aan het thema 'Ik ga door het vuur voor...' en wensen hem veel plezier bij de Spelen in Londen", aldus Sint Lucas.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant