Afbeelding

Venhorst: 'Eind goed alles goed'

Voetbal 34 keer gelezen
MAARHEEZE – Venhorst is gepromoveerd naar de derde klasse. Dit deed de ploeg middels een 4-2 zege op SHH uit Herten. Tweemaal Tom van de Boogaard , Paul van Lankveld en Thijs van Sleeuwen waren de schutters op Sportpark De Romrijten in Maarheeze. Door deze zege spelen de Venhorsters voor het eerst in de clubhistorie komend seizoen in de derde klasse (D) van de KNVB.

[image=216607]

De wedstrijd Venhorst – SHH was eigenlijk al na 40 minuten beslist. Tweemaal Tom van de Boogaart en een fraaie vrijetrap van Paul van Lankveld plaatste Venhorst in een zetel. In de 38e minuut viel 'steunpunt' Luuk van de Boogaard uit. Trainer Marc van de Ven van Venhorst: "Dat was even schrikken. Luuk is erg belangrijk voor ons team. Ik was er ondanks de ruime voorsprong niet gerust op." Deze melancholie verdween bij de Venhorst-trainer al snel nadat Thijs van Sleeuwen de 4-0 voor zijn rekening nam. SHH deed wat terug door in het rustsignaal de 4-1 te maken.

[image=216608]

Eindelijk
Van de Ven: "We bleven in de rust uiterst geconcentreerd. Daar hoef ik niet om te vragen, dat gebeurde vanzelf en is een teken dat je met je sport bezig bent. Iedereen was zo scherp als een mes en heb amper iets hoeven te zeggen, hooguit wat de corrigeren. SHH is niet eens zo een slechte ploeg. Het zijn best balvaardige jongens, maar wij scoorden gemakkelijk en om die reden ging daar het licht uit. Het feit dat we lekker in ons vel zaten bleek wel dat onze keeper Luc Peeters een strafschop stopte in de 60e minuut van SHH." De ploeg uit Herten kwam tien minuten voor tijd nog op 4-2, maar daar bleef het bij. Bloemen, emoties en spuitende champagne namen bezit van het veld. Venhorst promoveerde naar de derde klasse-D. Eindelijk na een verschrikkelijk lange nasleep konden de kurken alsnog knallen.

De indeling voor komend seizoen:

Derde Klasse D
1-RKOSV Achates - Ottersum
2-Avanti'31 - Schijndel
3-Erp - Erp
4-EVVC - Vinkel
5-DAW - Schaijk
6-Festilent - Zeeland
7-MVC - Mortel
8-Nooit Gedacht - Geffen
9-Rhode - St. Oedenrode
10-Ruwaard - Oss
11-Venhorst - Venhorst
12-Vitesse'08 - Gennep
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant