Afbeelding

'De Weijer: voorkeur voor partij uit Boxmeer'

Kunst en cultuur 89 keer gelezen
BOXMEER - 'Plan Kissels' of 'Jong en Oud' krijgt van de gemeente Boxmeer de kans om Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer over te nemen. Wethouder Hendriks wil met één van deze Boxmeerse partijen de onderhandelingen ingaan. "Kissels werd na de commissievergadering al gefeliciteerd, maar dat is nog niet terecht", aldus Hendriks. "Wel is het zo dat een Boxmeerse partij onze voorkeur heeft."

[image=211780]

Het college van B en W in Boxmeer bespreekt dinsdag de mogelijkheden. Tijdens de eerste raadsvergadering op donderdag 28 juni kan de raad zich buigen over het voorstel van Hendriks. Alom wordt aangenomen dat 'Plan Kissels' de voorkeur uit. "Het liefst zou ik beide partijen De Weijer gunnen", stelt Hendriks.

CMN
Met de keuze voor 'Plan Kissels' of 'Jong en Oud' lijkt de kans voor CMN op een overname van De Weijer vervlogen. CMN wil vijftig films, acht theatervoorstellingen, overname van het personeel (onder een andere cao) en open in het weekend. "Hun plan voldoet ook niet helemaal aan de door ons gestelde voorwaarden. Subsidie van de gemeente Boxmeer is namelijk geen optie meer", besluit Hendriks.

Meer in De Maas Driehoek op dinsdag 19 juni.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant