Afbeelding

Bronzen Leeuw voor Piet van de Koolwijk

Politiek 48 keer gelezen
CUIJK - Piet van de Koolwijk (61) is vanmiddag onderscheiden met de Bronzen Leeuw. Hij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding onder andere vanwege zijn verdiensten als gemeentesecretaris van de gemeente Cuijk. De Bronzen Leeuw is uitgereikt door burgemeester Wim Hillenaar tijdens een interne bijeenkomst over de ambtelijke samenwerking Cuijk, Grave en Mill en Sint-Hubert (CGM) in de raadzaal van het Cuijkse gemeentehuis.

[image=216497]

Piet van de Koolwijk heeft zich in hoge mate verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Cuijk. Sinds 1987 is hij in dienst van de gemeente; eerst als hoofd bureau Dienstverlening Sociale Zaken en tevens waarnemend afdelingschef Sociale Zaken. Vervolgens werd hij eind 1988 afdelingschef Sociale Zaken. In deze functie heeft hij onder andere een grote bijdrage geleverd aan de oprichting van Stichting werkgelegenheid initiatieven Land van Cuijk. Dit was een samenwerkingsverband tussen de gemeenten in het Land van Cuijk en arbeidsvoorzieningen voor de uitvoering van regelingen als de Banenpool en Het Jeugd Werk Garantie Plan.
Op 1 januari 1994 werd Piet van de Koolwijk benoemd tot sectorhoofd Welzijn. Vanuit deze functie heeft hij zich onder meer ingespannen voor de komst van het CWI in Cuijk. In deze tijd was hij tevens waarnemend hoofd GGZ (Grondgebiedzaken). Van 1 mei 2004 tot en met 31 mei 2012 was Piet van de Koolwijk gemeentesecretaris en algemeen directeur.

Gemeentesecretaris
Vanuit zijn functie als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Cuijk is Piet van de Koolwijk actief en direct betrokken geweest bij onder andere de invoering van het directiemodel binnen de gemeentelijke organisatie, de samenwerking tussen de gemeenten in het Land van Cuijk en Noord Limburg, de omvorming van de gemeentelijke brandweer naar de districtsbrandweer Land van Cuijk, de voorbereiding en de totstandkoming van de huidige ISD (GM) geleid en van de huidige samenwerkende P&O-dienst.
Verder was Piet van de Koolwijk onder andere voorzitter van de Vereniging van Gemeentesecretarissen Brabant Noord-Oost (en van daaruit lid van de 'V5'; de gemeentesecretarissen van Den Bosch, Oss, Uden, Boxtel en Cuijk) en lid van de Raad van Commissarissen van het Regionaal Bedrijvenpark Laarakker.

Projectleider
Sinds 2011 is Piet van de Koolwijk projectleider van de ambtelijke samenwerking tussen de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. In april besloot Piet van de Koolwijk zich volledig te gaan richten op de samenwerking, omdat deze functie niet meer te combineren was met zijn functie als gemeentesecretaris en algemeen directeur. Per 1 juni is zijn opvolger Rob Hoffmann benoemd als nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Cuijk.

Verdiensten
Naast bovenstaande verdiensten is Piet van de Koolwijk al jaren voorzitter van het bestuur van de Martinuskerk in Katwijk en lid van de carnavalsvereniging De Scheresliepers te Katwijk, waarvan hij in 2011 prins was. Ook is Piet van de Koolwijk jarenlang voorzitter en drijvende kracht geweest van de Stichting Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg. Dit concept is door diverse gemeenten overgenomen.

Gedreven
Piet van de Koolwijk is betrokken geweest bij vele grote projecten. "Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het feit dat Cuijk in de afgelopen jaren meer en meer op de kaart is komen te staan. Hij heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt met het op professionele basis uitdragen van de naam van de gemeente Cuijk. Piet van de Koolwijk heeft zijn functie als gemeentesecretaris en algemeen directeur doelgericht en gedreven uitgevoerd. Hij is een ongelooflijk hardwerkende overheidsdienaar. Bij nacht en ontij beschikbaar en met een onblusbare ijver en betrokkenheid. Nooit klagend over de (veel te) lange werkweken", aldus de gemeente Cuijk.

Bronzen Leeuw
Gezien het belang voor de gemeente van de werkzaamheden en de verdere verdiensten van Piet van de Koolwijk heeft het college van burgemeester en wethouders besloten aan hem de Bronzen Leeuw toe te kennen. De Bronzen Leeuw, waarvoor de leeuw op de zuil voor het gemeentehuis van Cuijk model heeft gestaan, wordt toegekend en uitgereikt als blijk van waardering en erkentelijkheid aan hen die zich op cultureel, educatief, maatschappelijk of sociaal terrein bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap van Cuijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant