Afbeelding

Ut Pééérd voor Maartje

Kunst en cultuur 96 keer gelezen
OPLOO – Er ging maandagavond een uitbundig gejuich op in De Oude Heerlijkheid in Oploo, toen juryvoorzitter Harry van Raaij bekendmaakte dat de gemeentelijke prijs ’t Pééérd was toegekend aan Maartje van Duijnhoven.
Dat gebeurde tijdens de druk bezochte en gezellige nieuwjaarsbijeeenkomst van de gemeente Sint Anthonis.

[image=162795]

Hele oeuvreDe beeldend kunstenares uit Ledeacker ontving de prestigieuze sport- en cultuurprijs 2009-2010 van de gemeente Sint Anthonis voor haar hele oeuvre. Buiten de gewichtige wisseltrofee overhandigde de oud PSV-voorman Van Raaij haar een cheque van 500 euro.
Met zijn bekende kwinkslag prees Van Raaij de winnares, die zich nestor van de kunstgemeenschap mag noemen. Maartje heeft vanuit haar atelier aan De Nullen honderden mensen van cursussen en workshops de weg gewezen om professioneel of amateuristisch kunst te beoefenen. Ook was ze betrokken bij de oprichting van de gemeentelijke kunstkring. Van Raaij sprak wel de hoop uit dat er volgend jaar meer kandidaten worden genomineerd voor de prijs.

ToespraakVoorafgaand aan de uitreiking van ’t Pééérd sprak burgemeester Marleen Sijbers haar eerste nieuwjaarsrede. Ze blikte met plezier terug op haar ontvangst en prettige werkjaar. De burgemeester plaatste met name accenten bij de bezuinigingen (“het hoeft niet slechter te worden, maar anders”), de terugtredende overheid (meer verantwoordelijkheden voor lokale gemeenschappen) en de dringende noodzaak tot meer samenwerking tussen de gemeenten in het Land van Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant