Randy Hofmeijer goudhaantje voor JVC Cuijk

Voetbal 33 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk had het enorm lastig met een zeer fel Baronie maar het was uiteindelijk de dit seizoen in een bloedvorm verkerende Randy Hofmeijer die vlak voor tijd met een fraaie vrije trap de winnende 3-2 binnenschoot. De Cuijkenaren mogen zich daarmee de absolute winnaar van het weekend noemen want alle concurrenten in de top van de ranglijst verspeelden punten.

[image=151725]

JVC staat door de benauwde zege weer knap derde met een achterstand van vijf verliespunten op koploper FC Oss. Op de Groenendijkse Kampen denken ze echter nog steeds alleen maar aan handhaven. Dat klinkt gek maar het is wel zo. In het eerste duel van 2011 had het team van trainer Jan van Deinsen het enorm lastig met een Baronie dat met het mes tussen de tanden speelde. De ploeg uit Breda zette meer druk naar voren dan wat men van ze gewend was en JVC kon na een redelijke openingsfase niet echt imponeren. Na een minuut of twintig spelen kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Nick Paymans was het Dennis Schouten die met een fraaie volley afrondde: 1-0. Een verdiende voorsprong op dat moment maar vervolgens kwam Baronie beter in het spel. Na een misverstand tussen doelman Bart Tinus en Randy Hofmeijer bij een hoge bal kreeg Mathijs Hage een presentje wat hij vakkundig uitpakte: 1-1. Vlak voor rust zette Rik van Griensven, in de belangstelling van zowel UDI'19 als Blauw Geel, een wat wilde sliding in op de weggesnelde Da Silva waarna de toegekende strafschop opnieuw door Hage werd benut: 1-2.

[image=163076]

Schoofs en Akankan vallen goed in
JVC zat met een probleem want kwam er voetballend gezien te weinig doorheen. Misschien lag het aan het ontbreken van de zieke Achmed El Allachi. Feit was wel dat er te weinig diepgang in de ploeg zat. Trainer Van Deinsen besloot vervolgens om Ali Gencialoglu te vervangen voor de wat meer van de bal afspelende Luuk Schoofs. De wissel had het gewenste effect want Schoofs bracht meer dreiging op de flanken. Even later toverde de trainer nog een wisselspeler uit de hoge hoed: good-old Ferdy Akankan. De 38-jarige topscorer allertijden van de Cuijkenaren ging naast Meeuwsen in de spits lopen en de gastheren zetten het sein op wat opportunistischer spel. Baronie wist zich geen raad met Akankan die elk kopduel wist te winnen. Vaak werd er aan de noodrem getrokken waardoor de Cuijkenaren een paar kansrijke vrije trappen kregen rond de zestien meter. Robby van Raaij teisterde zodoende de kruising en Randy Hofmeijer stuitte op de keeper. Een kwartier voor tijd viel toch de verdiende gelijkmaker toen een scherpe corner van Hofmeijer door Marcio Juncqeira net genoeg kon worden getoucheerd: 2-2. De gastheren roken bloed en bleven tomeloos de aanval zoeken. Vlak voor tijd versierde Akankan wederom een vrije trap en nu was het Randy Hofmeijer die met een fraaie trap de verre hoek wist te vinden en de Groenendijkse Kampen op zijn kop zette: 3-2. Hofmeijer: "Ik had al eerder een vrije trap in de andere hoek geschoten die de keeper net pakte. Ik wist dat ik hem kon verrassen door hem in zijn eigen hoek te schieten. Dat dit dan zo uitpakt is natuurlijk fantastisch." Vervolgens trok de scheidsrechter nog liefst negen minuten blessuretijd bij wat eigenlijk wrang was voor JVC want de toegevoegde tijd was voornamelijk ontstaan door het constante tijdrekken van de bezoekers. Naar schatting moest alleen de verzorger al een kleine veertig keer het veld in. Uiteindelijk maalde bij JVC hier niemand om want de winst smaakte te zoet.

Tinus, Van Griensven, Voigt (65. Akankan), Paymans, Van Zanten, Hofmeijer, R. van Raaij, Schouten, Gencialoglu (55. Schoofs), Meeuwsen (93. Van Mourik), Juncqueira