Afbeelding

Waardering voor Verkès

Zakelijk 61 keer gelezen
BOXMEER – Gelijkheid onder ondernemers en professionaliteit richting klanten. Dat zijn de twee peilers geweest voor Paul Verkès tijdens zijn 12-jarig voorzitterschap van de Boxmeerse Ondernemersvereniging BOC. Of dat na zijn zittingstermijn gelukt is? “Ik ben blij, want de neuzen staan dezelfde kant op”, antwoordt Verkès.

Dat betekent niet dat de aftredend voorzitter geen beren op de weg ziet. “Zolang er geen wettelijke maatregel in de vorm van een reclameheffing of BIZ-bijdrage komt, zijn de gelederen niet te sluiten. Dan zullen er altijd ondernemers zijn die in hun eigen straatje denken, en zich niet willen aansluiten bij de meerderheid”, aldus Verkès. Hij hamert dan ook op een snelle afwikkeling van het centrummanagement, waar eventuele belastingen voor ondernemers in opgenomen worden. “Het is zorg dat het centrummanagement niet strandt.”

[image=163149]

De voorzitter van de BOC weet zijn gewonnen vrije tijd wel weer goed te besteden. “Ik houd me bezig met de samenwerking tussen Boxmeer en Sigmaringen en ik ben nog voorzitter van de Stichting Toerisme en Recreatie, die de samenwerking tussen gemeente, horeca, ondernemers en andere partijen begunstigt. Verder ben ik samen met anderen alweer druk met de Moeke ThieseKlup, de feesttent op het Vortumsveld. De kinderen, mijn kleinkinderen, ik vermaak me zelfs mijn voorouders”, grapt Verkès. Inmiddels heeft hij zich verdiept in zijn familie tot het jaar 1575. “Een publicatie van mijn familieboom in de vorm van een boek zou mooi zijn”, besluit hij.

De BOC gaat tijdens de oprichtingsvergadering op 7 februari over op de Centrum Ondernemers van Boxmeer (COB). Zij hebben vorige week een opvolger voor Verkes voorgesteld, Tjeerd Heijs. Tijdens de eerste ledenvergadering wordt er gestemd over zijn aanstelling tot voorzitter.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant