Afbeelding

Leerlingen Metameer zijn Skills Talents

Onderwijs 34 keer gelezen
STEVENSBEEK - Een team van drie vmbo-leerlingen van Metameer is eerste geworden bij de voorronde van Skills Talents. Deze vonden onlangs plaats in Den Bosch op het Koning Willem I College.

De leerlingen wonnen de vakwedstrijd voor Handel & Administratie. Samen met andere vakteams vertegenwoordigen zij Noord-Brabant tijdens de halve finale in Rotterdam op 24 maart.

MarketingplanDe leerlingen moesten een nieuw product of verbetering van een product bedenken en daarvoor een marketingplan schrijven. Daarnaast moesten zij ook een projectplanning maken en een urenregistratie bijhouden. Zij hadden maximaal 160 minuten om aan hun opdracht te werken.

[image=163529]

Naast vakteams Handel & Administratie waren er ook vakteams binnen de richtingen Bouw, Groen, Zorg & Welzijn, Elektro, Horeca, Grafimedia, ICT en Mobiliteit. De winnaars van deze vakteams vormen samen de Brabant Bulls. In aanloop op de halve finales in maart nemen de leerlingen als team deel aan een teambuildingsdag. Op deze manier hoopt de Brabant Bulls een plekje te veroveren in de finale.

VakwedstrijdSkills Talents is een vakwedstrijd voor vierdejaars vmbo’ers. In deze wedstrijd kunnen leerlingen van alle vakgebieden hun talenten laten zien. Het is voor hen ook een goede oefening voor het examen. Zij krijgen een uitdagende opdracht op examenniveau en leerlingen leren onder tijdsdruk samen deze uit te voeren. Door het hoge praktische niveau is het ‘leren door doen’ echt van toepassing. Leren door doen is het belangrijkste onderwijsuitgangspunt bij de praktijkvakken bij het vmbo op Metameer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant