Afbeelding

Boxmeer wil eind aan verkeersinfarct

Verkeer en vervoer 6 keer gelezen
BOXMEER - Door piekdrukte in de ochtenduren slibt de Beugensweg vanuit het noorden richting het centrum van Boxmeer regelmatig dicht.

“De kortstondige opstopping doet zich ‘s morgens tussen 8.00 en 8.30 uur voor bij slecht weer en wordt veroorzaakt door een te beperkte capaciteit van de rotonde bij de Maasbroeksche blokken en de rotonde bij Jetten”, zegt wethouder Erik Ronnes, “Later dit jaar wordt onderzocht welke maatregelen we kunnen treffen om het probleem op te lossen.”
In 2004 bedroeg de verkeersintensiteit 19.400 motorvoertuigen. Vier jaar later werd verwacht dat die intensiteit zou groeien naar naar 23.800 in 2020. De rotonde bij Jetten heeft een maximale capaciteit van 20.000 motorvoertuigen.
De laatste jaren zijn korte termijn maatregelen getroffen. “Er zijn onder andere verkeerslichten geplaatst bij de afritten van de snelweg A77 en de turborotonde bij Sterckwijck werd aangelegd”, zegt Ronnes. “Voor de lange termijn onderzoeken we de mogelijkheden van een verbindingsweg tussen Sterckwijck en rotonde Saxe Gotha. Als blijkt dat die verbinding de verkeersdruk elders verlaagt, gaan we nadenken over de de uitvoering en het exacte traject."

[image=163851]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant