Flamingo's strijdt op twee fronten

Sport 26 keer gelezen
GENNEP - Ook in de thuiswedstrijd tegen topploeg Set-up uit Ootmarsum gingen de dames van Flamingo’s in de B-league onderuit. De mannen van de Gennepse volleybalvereniging zetten met een 3-1 winst een stap richting kampioenschap in de eerste divisie.

[image=164188]

De Gennepse dames daarentegen strijden al weken verbeten voor lijfsbehouden. In de eerste set was het kwaliteitsverschil erg groot en Flamingo’s moest wennen aan het hoge tempo, de snelle ballen en de vele afwisseling die door de tegenstander gehanteerd werd met 12-25 werd deze set verloren. De start van de tweede set was beter en tot aan de 10 ging het gelijk op. Toch verloren de vrouwen van trainer Brandwijk met 14-25. In het begin van de derde set werd door een sterke servicereeks een kleine voorsprong opgebouwd door de dames van Flamingo’s. Er werd gestreden voor elk punt en de voorsprong die in het begin van de set gemaakt was, werd niet meer uit handen gegeven. De derde set ging met 25-21 naar Flamingo’s. Om een punt te veroveren was winst in de vierde set geboden. Van een achterstand kwamen de Gennepsen knap terug tot 14-14. Na een tempoversnelling liep Set-up echter weer uit en pakte de set met 17-25. De Ootmarumse dames wonnen daarmee de wedstrijd met 1-3. Zondag (!) speelt Flamingo’s uit tegen het Groningse Lycurgus. Het duel in Groningen begint om 17.00 uur.

Kampioenskoers
In de eerste divisie stevent het mannenteam van Flamingo’s af op het kampioenschap. Daar kon zaterdag ook King Software geen verandering in brengen. Ondanks een dramatische eerste set, die met 19-25 verloren werd, hielden de Gennepenaren in Pica Mare vier punten over aan het duel. De ploeg van trainer Marc Hermans herstelde zich en pakten de volgende sets met respectievelijk 25-18, 25-23 en 25-21.